Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Import

Aj bánovskí gymnazisti podľahli číselnému svetu 9x9 políčok

Foto: Lenka Ďurčová/TASR

Súťažiacich čakalo 16 zadaní, úlohou bolo vyriešiť ich správne za 60 minút čo najviac.


Bánovce nad Bebravou 22. novembra (TASR) - Logická hra sudoku sa vo svojej krátkej histórii stala svetovým fenoménom. Od roku 2006 jej najlepší riešitelia každoročne bojujú o titul majstra sveta a od roku 2007 sa majstrovstvá v riešení sudoku konajú aj na Slovensku.
V bánovskom gymnáziu má sudoku veľa priaznivcov. Tí, čo si radi lámu hlavu a podľahli číselnému svetu 9x9 políčok, mohli si prísť na svoje vo štvrtok 8. novembra. Vtedy sa konal už piaty ročník súťaže.
Foto: Lenka Ďurčová/TASR

Pripravila ho predmetová komisia MAT-FYZ. Každú triedu zastupovalo trojčlenné družstvo. Súťažiacich čakalo 16 zadaní a úlohou žiakov bolo vyriešiť ich správne za 60 minút čo najviac, alebo čo najrýchlejšie správne vyriešiť všetky zadania. A to sa podarilo už za 38 minút súťažnému družstvu dievčat z 3.B triedy. O víťazstvo sa zaslúžili Michaela Balážová, Valéria Cidoríková a Viktória Holodová. S časom 56 minút za nimi skončila 4.C a 3. miesto si vybojovala 3. C trieda. Absolútnym víťazom sa stala Viktória Holodová, ktorá obhájila vlaňajšie prvenstvo. Všetkých súťažiacich čakala sladká odmena a víťazov diplomy.

Mgr. Mária Škultétyová, Gymnázium Janka Jesenského, Bánovce nad Bebravou