Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Akčný hrdina Jean Claude Van Damme príde v sobotu na Slovensko

Foto: MW Promotion

Hviezdne Hniezdne, takéto označenie sa ušlo v posledných dňoch obci Hniezdne pri Starej Ľubovni aj vďaka vzácnemu hosťovi - jedenému z najväčších akčných hrdinov - Jean Claude Van Dammovi.

Podolínec 29. júna (TASR) - Najväčšia turistická atrakcia na severnom Spiši – NESTVILLE PARK bude verejnosti prístupná už v sobotu 30. júna. Netradičné expozície si medzi prvými pozrie aj jeden z najväčších akčných hrdinov - Jean Claude Van Damme. Hviezdne Hniezdne, takéto označenie sa ušlo v posledných dňoch obci Hniezdne pri Starej Ľubovni aj vďaka vzácnemu hosťovi. Šikovné obyvateľky z obce Hniezdne mu už niekoľko dní vyšívajú kimono na tréning, ktorý v areáli NESTVILLE PARKU absolvuje s mladými karatistami. Van Damme nemal na realizačný team žiadne špecifické požiadavky, ani prehnané nároky. Svetoznámy akčný hrdina, chce len bežné veci, ktoré určite netvoria niekoľko stranový zoznam požiadaviek na organizátorov. Osobitný dôraz kladie na zabezpečenie zdravej stravy v podobe dostatočného množstva čerstvého ovocia, ryžového čokoládového mlieka a diétnej nízkotučnej stravy.

Spoločnosť NESTVILLE DISTILLERY vytvorila v obci pri Starej Ľubovni jedinečnú expozíciu histórie a súčasnosti liehovarníctva, ktorá bude trvalo otvorená pre verejnosť už od najbližšej soboty.
Foto: MW Promotion
„Naším cieľom určite nie je unudiť návštevníkov počas ich voľných dní k smrti. Sme presvedčení, že aj história môže byť podaná atraktívnym spôsobom, ktorý nehraničí s gýčom“ povedal Jaromír Dubay, riaditeľ Nestville distillery. Na všetkých návštevníkov NESTVILLE PARKU čaká
v poslednú júnovú sobotu okrem už spomínanej histórie, aj bohatý zábavný program, ktorý sa začne slávnostným prestrihnutím pásky o 11.00 hodine na hlavnom pódiu. Nasledovať budú vystúpenia folklórnych súborov a od 12.15 hodine sa na hlavnom pódiu začnú striedať zvučné mená slovenských, ale i českých obľúbených kapiel, ako napríklad Nedvědovci, skupina Desmond, Vidiek, Gladiátor, speváčka Zuzana Smatanová a tesne pred polnocou vystúpi aj skupina Helenine oči.
Foto: MW Promotion

Samotný názov NESTVILLE vznikol spojením dvoch anglických slov „nest“ (hniezdo) a „ville“, skratka slova „village“ (obec).
Foto: MW Promotion
, na ktorom pracovalo posledné tri roky sedem rezbárov. Drevo použité na obraz pochádza z 80-ročnej lipy spod Tatier. Rám zasa zo 100 ročného smreku. O jeho veľkosti svedčia tri základné čísla: dĺžka 615 centimetrov, šírka 215 a váha viac ako 1 tona. A ešte jedno číslo pre doplnenie predstavivosti. Obraz po oboch stranách dopĺňajú masívne duby pričom na oboch stromoch sa nachádza presne 838 ručne vyrezávaných listov.

Adam Rohaľ, ZŠ s MŠ Podolínec


ji sš12