Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Import

Alcaraz vypadol vo štvrťfinále turnaja ATP 1000 v Miami s Dimitrovom

Na snímke Carlos Alcaraz. Foto: TASR/AP

Druhý hráč svetového rebríčka Alcaraz tak v Miami nenadviaže na svoj triumf z Indian Wells.

Miami 29. marca (TASR) - Najvyššie nasadený Carlos Alcaraz vypadol na turnaji ATP 1000 v Miami už vo štvrťfinále. Španiel prehral s jedenástkou pavúka Grigorom Dimitrovom z Bulharska hladko v dvoch setoch 2:6 a 4:6. Dimitrov sa v semifinále stretne a Alexandrom Zverevom, Nemec v pozícii nasadenej štvorky zdolal Fábiána Marozsána z Maďarska 6:3, 7:5. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Jannik Sinner a Daniil Medvedev.

"Ak chcete proti nemu vyhrať, musíte podať svoj najlepší výkon. Do zápasu som vstúpil veľmi sústredené a bolo mi jasné, čo musím robiť. Jednoduchosť je niekedy geniálna. Bol som naozaj schopný diktovať hru, čítal som ju o niečo lepšie. Myslím si, že to bol z mojej strany veľmi dobrý zápas a som rád, že som ho dokázal ukončiť v dvoch setoch," uviedol Dimitrov.

Druhý hráč svetového rebríčka Alcaraz tak v Miami nenadviaže na svoj triumf z Indian Wells: "Som poriadne frustrovaný, pretože som sa dnes pri ňom cítil ako 13-ročný chlapec. Nevedel som, čo mám robiť, nevedel som nájsť žiadnu jeho slabinu. Hral perfektne, nedokázal som na reagovať."



dvojhra - štvrťfinále:

Grigor Dimitrov (Bul.-11) - Carlos Alcaraz (Šp.-1) 6:2, 6:4,
Alexander Zverev (Nem.-4) - Fábián Marozsán (Maď.) 6:3, 7:5