Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Import

Atlétmi roka sa stali Duplantis a McLaughlinová-Levroneová

Na archívnej snímke z 22. júla 2022 americká prekážkarka Sydney McLaughlinová-Levroneová oslavuje svoj svetový rekord a zlato na 400 m prek. žien na MS v Eugene. Foto: TASR/AP

Olympijská víťazka z Tokia McLaughlinová-Levroneová v júli vo finále MS v Eugene dosiahla na trati 400 m prek. najlepší čas histórie 50,68 s a výrazne tak vylepšila svoj vlastný svetový rekord. I

Paríž 6. decembra (TASR) - Atlétmi roka 2022 podľa World Athletics (WA) sa stali švédsky žrdkár Mondo Duplantis a americká prekážkarka Sydney McLaughlinová-Levroneová. Obaja v tomto roku pokorili svetový rekord a získali tituly na MS.

Duplantis v skončenej sezóne totálne ovládol svoju disciplínu, keď získal zlato na halových MS v Belehrade i na letnom svetovom šampionáte v Eugene a v oboch prípadoch vylepšil hodnotu svetového rekordu na 620 resp. 621 cm. V Mníchove navyše pridal aj titul európskeho šampióna.

Na archívnej snímke z 24. júla 2022 švédsky skokan o žrdi Armand Duplantis pózuje po tom, čo sa stal majstrom sveta v novom svetovom rekorde 621 cm na atletických MS v americkom Eugene.
Foto: TASR/AP


Olympijská víťazka z Tokia McLaughlinová-Levroneová v júli vo finále MS v Eugene dosiahla na trati 400 m prek. najlepší čas histórie 50,68 s a výrazne tak vylepšila svoj vlastný svetový rekord. Informovala agentúra AFP.