Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

Automobilka Škoda dosiahla dva nové rekordy v počte predaných áut

Škoda Superb Foto: TASR/Henrich Mišovič

Za prvý štvrťrok tohto roka hlási česká automobilka hneď dva nové rekordy v predajnosti áut. Pre firmu bol totiž rekordný nielen marec, tak aj celý 1. štvrťrok, konštatuje Mladá fronta Dnes.

Praha 13. apríla (TASR) - Česká automobilka Škoda hlási za prvé tri mesiace 2012 hneď dva nové rekordy v počte predaných vozidiel. Pre firmu bol totiž rekordný ako marec, tak celý 1. štvrťrok, konštatuje český denník Mladá fronta Dnes.

V marci Škoda predala 95.200 vozidiel, čo bol jej historicky najlepší mesačný výsledok. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka to zodpovedá nárastu o 12,1 %.

V 1. štvrťroku 2012 stúpol predaj českej automobilky o 11,8 % na viac ako 242.700 áut. Spolu s výsledkami za marec 2012 tak Škoda dosiahla ďalší rekord v 117-ročnej histórii firmy aj v 1. kvartáli 2012.

Podiel značky na svetovom trhu sa v uplynulom kvartáli zvýšil na 1,5 % z 1,4 % v prvých troch mesiacoch minulého roka. Dynamický rast zaznamenali trhy ako Čína a India, kde predaj lámal tiež rekordy, ale aj v Rusku, vo východnej Európe a na dôležitých trhoch západnej Európy dosiahla automobilka dvojciferný nárast odbytu.