Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Kvinta z bánovského gymnázia vyhrala bitku O najlepšiu športovú triedu

Foto: Mgr. Mária Škultétyová/TASR

Bitka bánovských gymnazistov O najlepšiu športovú triedu je už šťastlivo za nami. Bez zlomenín, bez modrín a inej ujmy na zdraví.

Bánovce nad Bebravou 27. júna (TASR) - V týždni od 21. do 26. júna triedy a chodby gymnázia stíchli a ožili ihriská, telocvične a plaváreň. Sem sa presunuli všetci, ktorí podporili myšlienku grantového programu Pozitívna energia pre šport 2012 pri príležitosti XXX. Letných olympijských hier.Hlavný cieľ projektu sa podaril.
Foto: Mgr. Mária Škultétyová/TASR
Do súťaže sa zapojili všetky triedy, všetko, čo malo ruky aj nohy, dokonca aj zvyšok sexty, čo neemigroval za krásami Paríža a do Londýna, dejiska blížiacej sa olympiády.A ako to všetko dopadlo?
Foto: Mgr. Mária Škultétyová/TASR
Podľa očakávania. Najlepší športovci derú lavice osemročného gymnázia. Víťazstvo s počtom bodov 255 a finančnou odmenou 100 eur od Nadačného fondu Západoslovenskej energetiky v Nadácii Pontis získala kvinta. Na 2. miesto sa so ziskom 218 bodov prebila kvarta, jej patrí aj 30 eurová odmena z pokladne rodičovského združenia. A na 3. stupienok sa vyštverala sekunda, ktorá spolu nazbierala 182 bodov, ale väčšiu radosť než bodový zisk urobila našim malým študentom odmena 20 eur.Dobrá vec sa podarila, olympijská myšlienka zvíťazila.
Vďaka patrí všetkým, čo akciu akýmkoľvek spôsobom podporili.

Mgr. Mária Škultétyová, Gymnázium J. Jesenského v Bánovciach nad Bebravou