Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Import

Bratislava ožije v novembri multifestivalom

Foto: internet

Multigeneračný, multižánrový a multimediálny. Aj tak by sa dal charakterizovať festival New Generation – Day_FM, ktorý sa uskutoční 10. novembra v Bratislave

Bratislava 5. novembra (TASR) - New Generation – Day_FM sa tento rok po prvýkrát predstaví obyvateľom a návštevníkom Bratislavy. S prvotnou myšlienkou prišli hudobníci Michal Novák a Juraj Varga z elektrorockovej 7-člennej skupiny Bruno Benetton, ktorá pôsobí od roku 2008. Práve tí už dlhšie spolupracujú s firmou Petra Čapkoviča CCL s.r.o. usporiadajúcou hudobné podujatia.



Spomenutí členovia skupiny Bruno Benetton pôvodne chceli, aby akcia prebehla v menších rozmeroch: „Cieľom bolo podporiť mladé kapely, ktoré nemajú veľa možností vystupovať vo veľkých kluboch a na veľkých stejdžoch s výnimkou letných festivalov. Peter Čapkovič prišiel s nápadom urobiť multižánrové podujatie vo viacerých bratislavských kluboch simultánne v jeden deň.” ozrejmila PR managerka festivalu Jana Osuská. Festival sa uskutoční v štyroch podnikoch – v KC Dunaj, Ateliéri Babylon, MMC klube a Hopkirku chill out zóne, v ktorých svoje vystúpenia odohrá spolu 17 interpretov a kapiel. Na základe čoho si vybrali organizátori práve daných účastníkov ďalej vysvetľuje PR managerka Jana Osuská: „Prvým predpokladom výberu bolo osloviť tie kapely, ktoré na Slovensku predstavujú „New Generation” (novú generáciu). Interpretov sme následne oslovili na základe osobnej skúsenosti z ich živých vystúpení.” Každý stage má svojho headlinera; v MMC klube ním bude electro-poprocková kapela THE UNIQUES, v Aterliéri Babylon kapela vyznávajúca hlavne štýl reggea MEDIAL BANANA a v KC Dunaj verejnosti známejší hudobný producent B-COMPLEX. Ten síce atribút nováčika nespĺňa, keďže hudobne činný je už viac ako 10 rokov, predstavuje však kvalitného headlinera a lákadlo pre fanúšikov.

Slovenský ráz podujatie ozvláštni talianska skupina PHINX, ktorá sa radí k predstaviteľom talianskej novej generácie.Večerný line-up akcie je naplánovaný od 19.00 hodiny približne do polnoci. „Budeme radi, ak príde čo najviac ľudí, pretože program na každom stejdži je postavený tak, aby bol kvalitný a pestrý.“ vyjadrujú svoje pocity organizátori. Od 14.00 hodiny je pripravená aj sprievodná akcia podujatia – zakončenie výstavy „Zmeň, čo môžeš zmeniť” v priestoroch Slovenského rozhlasu. Na tvorbe vystavených diel spolupracovali samotní občania pod dohľadom tatranského maliara Karola Vaľka a hudobného zoskupenia In Vivo na čele s Mariánom Vargom.

Cena lístka je v predpredaji 10 € a na mieste konania 12 €. Prostredníctvom jediného lístka si tak následne môžete užiť akciu vo všetkých štyroch kluboch a vystavať si vlastný program z ponuky kapiel vystupujúcich v spomínaných kluboch. Výstava v SRo a program v klube Hopkirk spoplatnené nie sú. Každá vstupenka z predpredaja putuje aj do losovania o zaujímavé ceny. Pre bližšie informácie o akcii navštívte stránku www.ngd.sk.

Lucia Rusnáková, Univerzita Komenského Bratislava