Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Import

Bratislava určila dni, keď bude zakázané prevádzkovať hazardné hry

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V Bratislave je od začiatku roka 2021 zakázané umiestnenie herní a kasín na území hlavného mesta.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Bratislava určila dni v roku 2023, keď bude zakázané v meste prevádzkovať hazardné hry. Vo štvrtok o tom rozhodli bratislavskí mestskí poslanci, ktorí prijali všeobecne záväzné nariadenie (VZN). Ide o rovnaké dátumy, keď platí zákaz aj v roku 2022.

Zákaz sa týka 1. januára, 6. januára, Veľkonočnej soboty, Veľkonočnej nedele, Veľkonočného pondelka, 29. augusta, 1. septembra, 15. septembra, 1. novembra, 2. novembra, 17. novembra a 26. decembra. V týchto určených dňoch bude v hlavnom meste zakázané prevádzkovať hazardné hry ako stolové hry, výherné prístroje, terminály videohier, zariadenia obsluhované priamo hráčmi, iné technické zariadenia či bingo.

V Bratislave je od začiatku roka 2021 zakázané umiestnenie herní a kasín na území hlavného mesta. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách na obchod a služby, budovách na kultúru a verejnú zábavu či v bytových domoch. Zákaz sa týka nových žiadostí o umiestnenie herne či kasína. Platnosť licencií, ktoré majú ešte súčasné prevádzky s hazardom v Bratislave, je väčšinou do konca roka 2023 - 2024.