Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Bratislavčania dnes môžu darovať krv počas Vianočnej kvapky krvi

Pracovisko Národnej tranzfúznej služby v Nitre sa pripojilo 14. júna 2012 k výzve Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorá vyhlásila 14. jún za Svetový deň darcov krvi a zorganizovalo deň otvorených dverí vo svojej pobočke. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podujatie je už niekoľko rokov spájané s projektom Deťom pre život.

Bratislava 6. decembra (TASR) – V priestoroch Primaciálneho paláca dnes môžu Bratislavčania darovať svoju najvzácnejšiu tekutinu. O 07.45 h tam totiž štartuje siedmy ročník akcie Vianočná kvapka krvi.

"Mesto je spoločne s Národnou transfúznou službou SR pripravené prijať viac ako stovku dobrovoľných darcov, pričom pre každého je prichystané prekvapenie, ktoré vyrobili deti z centier voľného času a umeleckých škôl," informoval TASR riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Podotkol, že Vianočná kvapka krvi je otvorená pre každého, kto chce darovaním najcennejšej tekutiny nezištne pomôcť iným.

Podujatie je už niekoľko rokov spájané s projektom Deťom pre život. Bratislavčania mohli dražiť dres brankára hokejového tímu HC Slovan Jara Janusa či slovanistického futbalistu Róberta Vitteka. Cena prvého sa vyšplhala na 900 eur, druhého na 1100 eur. "Financie získané z dražby budú použité na nákup darčekov, ktoré dostanú deti hospitalizované na onkologickom oddelení Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave," pripomenul Andrassy. Oba dresy budú novým majiteľom odovzdané počas dnešnej kvapky krvi.