Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

Bratislavské mestské zastupiteľstvo odsúdilo atentát na premiéra

Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica z helikoptéry do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024. Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Foto: TASR - Ján Krošlák

Fica vážne postrelil 71-ročný muž po minulotýždňovom (15. 5.) výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.

Bratislava 23. mája (TASR) - Bratislavské mestské zastupiteľstvo (MsZ) vo svojom štvrtkovom vyhlásení odsúdilo nedávny atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Tento čin označili poslanci nielen za útok na jedného človeka, ale aj na celý demokratický a právny poriadok krajiny.

"Žiadame všetkých občanov, aby sa zdržali šírenia nenávisti a násilia v čase, keď je naša spoločnosť vystavená skúškam," konštatuje mestský poslanecký zbor.

Za dôležité považuje, aby sa hľadali spôsoby, ako sa zjednotiť a spolupracovať na budovaní bezpečnej a spravodlivej budúcnosti pre všetkých. Poslanci tiež apelujú na prekonanie rozdielov a na spoluprácu. "Len vzájomnou úctou a spoluprácou môžeme zabezpečiť, že sa podobné tragické udalosti nebudú opakovať," podotýka mestský parlament. Premiérovi želajú poslanci skoré uzdravenie a včasný návrat do výkonu funkcie.

Fica vážne postrelil 71-ročný muž po minulotýždňovom (15. 5.) výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Páchateľa vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby.