Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Import

Brémy suspendovali Keitu do konca sezóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Keitovi pred stretnutím oznámil hlavný tréner Ole Werner, že nenastúpi v základnej zostave.

Brémy 16. apríla (TASR) - Nemecký futbalový klub Werder Brémy v utorok suspendoval do konca sezóny svojho stredopoliara Nabyho Keitu. Účastník najvyššej Bundesligy udelil 29-ročnému Guinejčanovi aj "značnú pokutu" po tom, čo v nedeľu odmietol cestovať s tímom na zápas do Leverkusenu (0:5).

Keitovi pred stretnutím oznámil hlavný tréner Ole Werner, že nenastúpi v základnej zostave. Bývalý hráč Liverpoolu následne odmietol nastúpiť do autobusu a namiesto toho odišiel domov. "Nebudeme tolerovať Nabyho správanie. V ťažkom období pri našej nedávnej forme a dostupnosti mužstva sklamal svoj tím. Uprednostnil vlastné záujmy pred záujmami tímu. To nemôžeme dovoliť," uviedol vo vyhlásení športový riaditeľ Werderu Clemens Fritz, ktorý dodal, že klub nemal inú možnosť. Informovala o tom agentúra AFP.

Keita v pondelok na Instagrame uviedol, že vždy pracoval profesionálne: "Od začiatku mojej kariéry som nikdy nemal problémy s disciplínou, nech som bol kdekoľvek, a vždy som sa snažil byť vzorom. Nebudem preto akceptovať, aby niekto tento imidž poškodzoval."

Brémy posilnil minulý rok v lete, keď sa mu skončila zmluva na Anfield Road a bol voľný hráč. Pre viaceré zranenia však nedokázal naplniť očakávania a odohral len päť zápasov v Bundeslige. Jeho zmluva platí do roku 2026.