Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

Charitatívna cyklojazda má pomôcť detským onkologickým pacientom

Hochschornerovci Foto: OZ Na bicykli deťom

Účasť na tohtoročnej cyklojazde potvrdili známe osobnosti ako Ivan Tuli Vojtek, minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský, trenčianski hokejisti a už tradične aj bratia Hochschornerovci.

Bratislava 26. mája (TASR) - Občianske združenie Deťom pre život pripravuje už 5. ročník projektu Na bicykli deťom. Cieľom charitatívnej cyklojazdy je ukázať, že boj s onkologickým ochorením má zmysel, o čom svedčí aj viac ako 70-percentná úspešnosť liečby malých onkologických pacientov. Účastníci pelotónu prejdú od 6. do 14. júna z Novej Sedlice až do Bratislavy 1157 km. K pelotónu sa na rôznych úsekoch v Slovensku aj Česku môže pridať aj široká verejnosť.

Myšlienka projektu Na bicykli deťom vzišla práve z vôle podporiť tých, ktorí si sami pomôcť nevedia. Autori ju prepojili s dostupným športom, ktorým cyklistika pre väčšinu ľudí je. "Chceme ukázať, že tak, ako my budeme zápasiť s kilometrami a nevzdáme to, tak musia bojovať aj detskí onkologickí pacienti. Aj keď prídu krízy a vznikne pocit, že už sa ďalej nedá, je potrebné prekonať sa a ísť ďalej," priblížil myšlienku projektu Miroslav Bilík, zakladateľ OZ Deťom pre život.

Súčasťou charitatívnej cyklojazdy je verejná zbierka, na základe ktorej občianske združenie organizuje rekondičné a relaxačné pobyty pre detských onkologických pacientov, pomáha finančne aj materiálne oddeleniam detskej onkológie a od tohto roku spustí tiež projekt individuálnej dopravy Auto pre deti.

Účasť na tohtoročnej cyklojazde potvrdili známe osobnosti ako Ivan "Tuli" Vojtek, minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský, trenčianski hokejisti a už tradične aj bratia Hochschornerovci. Premiérovo piaty ročník cyklojazdy podporuje aj Dominika Cibulková.