Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Import

Cibulková s Husárovou vyradili 2. kole v Madride svetové jednotky

Slovenská tenistka Dominika Cibulková počas zápasu proti Silvii Solerovej Espinosovej v rámci barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie v tenise medzi Španielskom a Slovenskom v Marbelle 22. apríla 2012. Foto: TASR/Dušan Hein

Slovenský tandem dokázal odvrátiť sedem mečbalov a po takmer dvojhodinovej dráme premenil hneď prvý mečbal.

Madrid 8. mája (TASR) - Slovenské tenistky Dominika Cibulková so Janette Husárovou sa v 2. kole štvorhry na turnaji WTA v Madride (dotácia 3,755 milióna dolárov) postarali o veľkú senzáciu, keď vyradili svetové i nasadené jednotky Američanky Liezel Huberovú s Lisou Raymondovou po trojsetovej bitke 4:6, 7:6 (6), 15:13 v tzv. supertajbrejku a postúpili do štvrťfinále.

Slovenský tandem dokázal odvrátiť sedem mečbalov a po takmer dvojhodinovej dráme premenil hneď prvý mečbal. Husárová uplynulú sobotu získala svoj 25. deblový titul na okuruhu WTA, keď po boku krajanky Magdalény Rybárikovej triumfovala na turnaji v Budapešti. V úspešnej sérii pokračuje aj v Madride. S Cibulkovou majú vďaka postupu medzi elitnú osmičku už teraz istú prémiu 18.975 eur a 250 bodov do svetového deblového rebríčka.



štvorhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ, Janette HUSÁROVÁ (SR) - Liezel Huberová, Lisa Raymondová (1-USA) 4:6, 7:6 (6), 15:13