Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Import

Číta celé mesto, čítal aj pán primátor

Čitateľský maratón v ZŠ P.K. Hostinského v Rimavskej Sobote Foto: Mgr. Ľubomíra Halušková

Žiaci Základnej školy P. Kellnera Hostinskéhopri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc zorganizovali čitateľský maratón. Do čítania zapojili aj dospelých obyvateľov mesta



Rimavská Sobota 6. novembra (TASR) - Žiaci Základnej školy P. Kellnera Hostinského sa v piatok 26. októbra vybrali do ulíc Rimavskej Soboty. Nebola to náhoda. Pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc sa rozhodli zorganizovať čitateľský maratón a do čítania zapojili aj dospelých obyvateľov mesta.

Primátor mesta Jozef Šimko tiež prečítal úryvok z rozprávkovej knihy
Foto: Mgr. Ľubomíra Halušková


Niektorí žiaci s pani riaditeľkou Antalovou navštívili mestský úrad, kde ich ochotne prijal primátor mesta Jozef Šimko. Odpovedal deťom na zvedavé otázky, prečítal im úryvok z rozprávkovej knihy a odfotil sa s nimi. Veľmi príjemný zážitok! Navštívili aj vedúceho odboru školstva Viliama Vidinského, riaditeľa Domu kultúry Ľubomíra Šárika, od ktorého dostali aj darček, Turisticko-informačné centrum, Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva.

Primátor mesta Jozef Šimko odpovedal deťom na zvedavé otázky, prečítal im úryvok z rozprávkovej knihy a odfotil sa s nimi
Foto: Mgr. Ľubomíra Halušková


Ďalší žiaci s Ľ. Haluškovou navštívili Relax, Ekorelax, Okresnú knižnicu Mateja Hrebendu, ale oslovili aj množstvo náhodných obyvateľov, ktorých stretli v uliciach mesta. Boli milo prekvapení, veď takmer všetci ochotne odpovedali na otázky, či čítajú radi, aké knihy čítali, keď boli malí a dokonca prečítali aj úryvky z kníh, ktoré mali deti so sebou.

Čitateľský maratón v ZŠ P.K. Hostinského v Rimavskej Sobote
Foto: Mgr. Ľubomíra Halušková


Oceňujeme, u koľkých ľudí táto akcia vyvolala sympatiu a pozitívnu reakciu. Aj žiaci pocítili obrovskú radosť, keď videli záujem dospelých, mnohí boli ochotní sa s deťmi aj odfotiť. Ďakujeme za pozitívny príklad dospelých pre deti.

Mgr. Ľubomíra Halušková, ZŠ P. Kellnera Hostinského, Rimavská Sobota