Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Import

Coca-Cola cup 2012 - Školský pohár

Coca-Cola cup - Školský pohár Foto: Dávid Makara/TASR

Finálové zápasy žiakov základných škôl a osemročných gymnázií Coca-Cola cup 2012 - Školský pohár sa uskutočnili 17. a 18. mája v Senci.

Prešov 30. mája (TASR) - Finálové zápasy žiakov základných škôl a osemročných gymnázií Coca-Cola cup 2012 - Školský pohár sa uskutočnili 17. a 18. mája v Senci. Na turnaji v Národnom tréningovom centre sa predstavilo týchto osem družstiev: ZŠ Černyševského, Bratislava, ZŠ Zoltána Kodálya, Dunajská Streda, ZŠ Hollého, Topoľčany, ZŠ Gorazdova, Bánovce nad Bebravou, ZŠ Martina Kukučína, Dolný Kubín, Športové gymnázium Banská Bystrica, ZŠ Pionierska, Čaňa a Prešovský kraj sme reprezentovali my - chlapci zo Súkromného športového gymnázia ELBA, Prešov. A nehralo sa len o titul majstra Slovenska a trofej, ale aj o zájazd na Euro 2012 v Poľsku na vybraný zápas skupiny. Celý tím by sa zúčastnil na slávnostnom ceremoniáli ako vlajkonosiči.
V prvý deň vo štvrtok sme hrali dva zápasy. Prvý sme hrali s chlapcami z Čane. Bol to vyrovnaný zápas, no nakoniec sme vyhrali 3:0. Z ihriska sme odchádzali s úsmevmi na tvárach. Do turnaja sme vkročili s prvým víťazstvom, lenže potom nás čakal ťažký zápas s Banskou Bystricou. Vedeli sme, že to nebude ľahké. Dostali sme sa až do finále, tak sme chceli bojovať so všetkých síl. Vrhli sme sa do zápasu, ale súper bol predsa kvalitnejší a tak sme s Banskou Bystricou prehrali 2:0. Boli sme sklamaní, a to sme mali pred sebou  ešte jeden zápas v skupine proti Dolnému Kubínu. Potrebovali sme víťazstvo alebo remízu. Bol to taktický súboj a napokon sme vyhrali 2:1 a postúpili tak do záverečných bojov o medaily. V semifinále nás však čakal ťažký zápas s Dunajskou Stredou, ktorá v troch zápasoch v skupine nastrieľala 14 gólov. Bol to taktický boj, ani jeden tím nechcel pustiť súpera do gólovej príležitosti. Boli sme síce lepší, ale z troch šanci sme nevyužili ani jednu a keďže sme súpera nepustili takmer do žiadnej bol stav na konci zápasu nerozhodný 0:0.
Coca-Cola cup - Školský pohár
Foto: Dávid Makara/TASR
Mali rozhodnúť penalty tri na každej strane, verili sme Adamovi, že to všetko vychytá, ale boli to nervy. Nemohli sme sa na to pozerať. Čakali sme už len na moment, kedy naši vykríknu gól. Prvú penaltu na strane Dunajskej Adam nechytil, ale ich strelec namieril loptu do tyčky.  Penaltu na našej strane kopal Jakub Ďuríček a s prehľadom premenil. Druhú penaltu hráč z Dunajskej s prehľadom dal a tak bola úloha Lea Levického napodobniť ho a premeniť tiež. V duchu sme sa modlili. Leo vystrelil brankár uhádol smer, lenže lopta prešla popod neho. Potom do brány nastúpil Adam Jakubech hráč z Dunajskej položil loptu na označený bod, vystrelil a........... prekopol bránu. V tom okamihu nás zalial pocit radosti a šťastia. Všetci sme sa rozbehli k Adamovi skákali sme od radosti, ďakovali futbalovým nebesiam. Postúpili sme do finále. A znova nás čakal zápas s Banskou Bystricou. Verili sme si a dúfali, že tentokrát ich porazíme. Nastúpili sme na hlavnom ihrisku v Senci. Zápas sa začal a ani jeden z tímov nechcel nič pokaziť. Všetci šli do zápasu naplno. Potom prišla rana pod pás, dostali sme gól. Prehrávali sme 1:0, ale nevzdávali sme sa. Mali sme dosť šancí, lenže brankár Bystrice bol vždy pripravený. Občas nám chýbalo aj šťastie. Nakoniec prišlo to, čo sme nechceli, záverečný hvizd rozhodcu. Všetci sme klesli k zemi, tento pocit sa nedá opísať. Boli sme tak blízko k titulu Majstra Slovenska. Získali sme však strieborné medaile a náš hráč Leo Levický bol tretím najlepším strelcom turnaja.
V kabíne nám náš tréner Ľuboš Zlatohlavý povedal, že je spokojný s našim výkonom a že pre neho sme Majstri my. Dosiahli sme veľký úspech už len postupom sem. Veľká vďaka patrí hlavne trénerovi Ľubošovi Zlatohlavému a Františkovi Tramitovi, ktorí pri nás stáli a tu sme my chlapci z Elby s veľkým futbalovým srdcom.   

Dávid Makara, Súkromná stredná odborná škola ELBA, Prešov