Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Pre Prievidzu sa začal rok výročí mesta

Mesto Prievidza Foto: TASR

Slovenská republika si v tomto roku pripomína 20 rokov svojej existencie a 1150. výročie príchodu svätých Cyrila a Metoda. Mesto Prievidza vstupuje taktiež do roku významných výročí.

Prievidza 6. januára (TASR) - Slovenská republika si v tomto roku pripomína 20 rokov svojej existencie a 1150. výročie príchodu svätých Cyrila a Metoda. Mesto Prievidza vstupuje taktiež do roku významných výročí. Pripomenie si výročia prvej písomnej zmienky a udelenia mestských privilégií.

Ako informoval TASR hovorca Prievidze Michal Ďureje, v roku 2013 si mesto pripomenie dve okrúhle výročia. "Je to 900. výročie prvej písomnej zmienky o meste v listine Zoborského opátstva a 630. výročie udelenia mestských privilégií uhorskou kráľovnou Máriou." Najväčším a nosným podujatím osláv budú Prievidzské mestské dni, ktoré sa uskutočnia v termíne od 16. do 19. mája a Banícky jarmok 2013, doplnil.

Samospráva bude na oficiálnych webových stránkach mesta informovať o všetkom, čo bude s oslavou Roka výročí mesta Prievidza súvisieť.