Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Import

Dánske hádzanárky po prehre s Nórkami nepostúpili medzi elitnú osmičku

Dánska hádzanárka Louise Burgaardová Foto: TASR/AP

Trojnásobné olympijské šampiónky z Dánska v dramatickom zápase prehrali so škandinávskymi rivalkami 23:24.

Londýn 4. augusta (TASR) - Škandinávske rivalky si v piatok na OH v Londýne nepomohli, hádzanárky Nórska zdolali Dánky v dráme 24:23 a eliminovali tak trojnásobné olympijské šampiónky z turnajového štvrťfinále. Po štyroch kolách v B-skupine je isté, že z nej medzi elitnú osmičku postúpia Francúzky, Nórky, Kórejčanky a Španielky a Čierny Peter zostal pre Dánky a Švédky.

O triumfe tímu obhajujúceho olympijské zlato z Pekingu 2008 a úradujúcich majsteriek sveta z Nórska rozhodla 12 sekúnd pred koncom Karoline Deyhreová Brevangová z rýchleho brejku. Vďaka výhre Nórska ide ďalej aj Kórejská republika, hoci tá prehrala v piatok s Francúzskom 21:24. Švédky v ďalšom tesnom súboji prehrali so Španielskom 24:25 a v tabuľke sú bez bodu posledné bez šance na štvrťfinále. "V ženskej hádzanej je to oveľa ťažšie, ako to zvyklo bývať. Toto je najťažší turnaj," povedal švédsky tréner Per Johansson.

Z A-skupiny si postup do štvrťfinále tiež zaistili štyri krajiny - Rusko, Brazília, Chorvátsko a Čierna Hora, pred poslednými zápasmi v skupine už pôjde len o finálne pozície do štvrťfinále. Rusky zdolali Brazílčanky o štyri góly 31:27 a opäť prevzali kontrolu po nečakanej prehre s Chorvátkami. "Je veľmi ťažké pochopiť ženy aj vo všeobecnosti. Potrebovali pomôcť a poradiť," uviedol nespokojný ruský kormidelník Jevgenij Trefilov po zápase aj na margo toho, že v polčase (15:14) poriadne "vyčistil žalúdky" jeho zverenkám ostrým príhovorom.