Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Import

Deň otvorených dverí v ZŠ I.B. Zocha v Revúcej

Foto: Mgr. Andrea Tokárová/TASR

Cieľom Európskeho dňa rodičov a škôl, ktorý si pripomína celá Európa, je zapojiť rodičov do výchovno-vzdelávacieho procesu ich detí, vytvoriť nové partnerské vzťahy medzi rodičmi, učiteľmi a žiakmi



Revúca 4. novembra (TASR) - Október  prináša veľa sviatkov a jedným z nich je aj Európsky deň rodičov a škôl, ktorý si pripomína celá Európa. Jeho cieľom je zapojiť rodičov do výchovno-vzdelávacieho procesu ich detí, vytvoriť nové partnerské vzťahy medzi rodičmi, učiteľmi a žiakmi. Projekt má zároveň podporiť rodičov, aby si uvedomili, že sú prvými a základnými vychovávateľmi svojich detí. 

V piatok, 26. októbra 2012, sa dvere našej školy otvorili dokorán  
Deň otvorených dverí v ZŠ I.B. Zocha v Revúcej
Foto: Mgr. Andrea Tokárová/TASR

Z pestrého programu si určite vybral každý niečo pre seba - športové a zábavné súťaže, prehliadka odborných učební, tvorivé dielne, kreslenie rôzneho druhu, vyrezávanie do tekvíc, strihanie a lepenie, výstavy, žiacke výtvarné práce, jesenné aranžovanie, veselé tekvice, zberateľská burza zo zbierok rodičov a starých rodičov, súťaže vo volejbale žiakov proti učiteľom , veľká súťaž Pevnost Boyard, llogické hlavolamy, počítačové všeličo, závavné masky, Šarkaniáda , aerobic a nakoniec aj Halloweenska noc v škole.

Európsky deň rodičov a škôl sa u nás uskutočnil už po tretí krát  

Rodičia mohli navštíviť jednotlivé triedy a učebne, vidieť svoje dieťa pracovať počas vyučovacieho procesu. V popoludňajších hodinách rodičov aj ich ratolesti čakalo veľa rôznych aktivít. Napriek hrozivej predpovedi aj počasie stálo na našej strane a do šarkanov nám fúkal priaznivý vietor. Učitelia si zmerali sily vo volejbale so žiakmi a tentokrát sa učiteľom podarilo vyhrať :). Starší žiaci sa zase popasovali s úlohami v pevnosti Boyard.

Zavŕšením krásneho dňa bola Halloweenska noc, počas ktorej deti aj s rodičmi ostali spať v škole.
Deň otvorených dverí v ZŠ I.B. Zocha v Revúcej
Foto: Mgr. Andrea Tokárová/TASR

Týmto dňom sme dali rodičom priestor k spolupráci, pretože čím viac sa rodičia budú zaujímať o dianie v škole a čím viac nápadov ponúknu, tým viac sa škola priblíži ich predstavám.

Sme školou otvorenou nielen v tento deň, ale počas celého školského roka.

Mgr. Andrea Tokárová,  Základná škola Ivana Branislava Zocha, Revúca