Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Import

Dobré a pevné zdravie vďaka kvalitnému krmivu

Foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock.com

Zabezpečte svojmu domácemu miláčikovi dobré a pevné zdravie vďaka kvalitnému krmivu.

Bratislava 20. apríla (OTS) - Určite všetci poznáme ten príjemný pocit, keď si môžeme vychutnávať svoje obľúbené jedlo či nápoj. Napríklad večer, keď prídeme unavení z práce a uvaríme si nejakú dobrotu, ktorú máme radi. Podobne to platí aj v prípade psov či mačiek. Ak sme majiteľmi týchto domácich maznáčikov, vieme, že aj oni majú svoje obľúbené granuly, ktoré im chutia. Podstatné však v ich prípade je to, aby tie granuly nielen chutili, ale im pomáhali v zdravom raste a vývoji. Lebo nie vždy to, čo je chutné, je aj zdravé.

O strave psa rozhodujeme my
Ak ste mali v detstve psíka alebo vaši rodičia či starí rodičia, tak ste určite nejeden raz videli, ako dojedá zvyšky zo stola, ktoré nezjedli ľudia. Nedočkavo možno vyskakoval, len aby sa mu ušla nejaká kostička a najlepšie aj kúsok vareného mäsa. Jedlo, ktoré psíkovi bezpochyby chutilo, ale určite neprospievalo jeho zdraviu.

V dnešnej dobe sa kladie veľký dôraz na kvalitné a najlepšie krmivo pre psov práve preto, aby sme podporili jeho správny vývin, rast. Je to práve zloženie krmiva, ktoré je dôležité pre uchovanie pevného zdravia nášho štvornohého priateľa. Pri výbere krmiva pre psa by sme mali zohľadniť hneď niekoľko faktorov, ktoré sú veľmi podstatné.

To najlepšie krmivo pre šteniatka
Výber krmiva pre psa ovplyvňuje viacero faktorov, na ktoré by sme nemali zabúdať. Keď si prinesieme domov malého psíka – šteniatko, určite mu nemôžeme dať do misky hocijaké granuly, ktoré v obchode vezmeme ako prvé do ruky. Alebo mu nasypať rovnaké granuly nášho dospelého psa, ktorého tiež doma máme. Spôsobili by sme šteniatku minimálne tráviace problémy, ak aj nie niečo horšie.

Existujú rôzne druhy granúl pre šteniatka, opäť je dôležité zohľadniť plemeno, vek, hmotnosť, individuálne potreby nášho psíka a hlavne, čítať pozorne etiketu na obale, čo sa týka zloženia granúl, prípadne sa poradiť aj s veterinárom, aké granuly pre šteniatka by nám odporučil. Možností máme rozhodne viacero, preto nepodceňujme výber granúl a doprajme svojmu psíkovi kvalitné a chutné krmivo, bohaté na vitamíny, vďaka ktorému bude zdravý a spokojný.