Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Dráma na horskej dráhe: Zachraňovali 24 ľudí

Členovia bezpečnostnej služby zábavného parku Six Flags Magic Mountain monitorujú situáciu pri východe parku po tom, čo štyria ľudí utrpeli ľahké zranenia na horskej dráhe v kalifornskom meste Valencia 7. júla 2014.Vo výške 17. poschodia nad zemou a v strmom uhle k zemi uviazlo v pondelok 7. júla až do noci 22 zábavychtivých návštevníkov horskej dráhy v kalifornskom zábavnom parku Six Flags Magic Mountain. Po náraze do konára stromu sa vykoľajil prvý vozík a štyria ľudia utrpeli ľahké zranenia. Foto: AP Photo

Webová stránka parku uvádza, že na tejto horskej dráhe sa jazdí rýchlosťou takmer 97 kilometrov za hodinu a štyrikrát sa otáča hore nohami.



Washington 11. augusta (TASR) - Dvadsaťštyri ľudí zachránili z horskej dráhy v americkom štáte Maryland niekoľko hodín po tom, ako uviazli blízko najvyššieho bodu jazdy. S odvolaním sa na miestne úrady o tom v nedeľu informovala agentúra AP.

Hasičský zbor oznámil, že záchrana 17 dospelých a siedmich detí trvala približne päť hodín. Niektorí mali kŕče, bolesti chrbta a boli dehydrovaní, k závažným zraneniam však nedošlo.

Hovorca zábavného parku Six Flags America neďaleko Washingtonu uviedol, že zatiaľ nie je jasné, čo spôsobilo zastavenie vozíka na horskej dráhe The Joker's Jinx. Dodal však, že počítačový bezpečnostný systém "fungoval tak, ako mal".

Webová stránka parku uvádza, že na tejto horskej dráhe sa jazdí rýchlosťou takmer 97 kilometrov za hodinu a štyrikrát sa otáča hore nohami.