Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

Evanjelická diakonia rozdávala humanitárnu pomoc utečencom v Maďarsku

Ilustračné foto, utečenci Foto: TASR/AP

Táto aktivita Evanjelickej diakonie sa uskutočnila z rozhodnutia Jána Gaspera povereného riadením ED Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Pracovníci ústredia Evanjelickej diakonie ECAV na Slovensku (ED ECAV) v spolupráci s evanjelickým farárom v Slovenskom Komlóši Attilom Szpisákom rozdávali v utorok (8.9.) humanitárnu pomoc ľuďom v utečeneckom tábore pri obci Röszke v Maďarsku. Táto aktivita Evanjelickej diakonie sa uskutočnila z rozhodnutia Jána Gaspera povereného riadením ED Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku. Dnes o tom informovala ED ECAV na Slovensku.

"Zástupcovia ED ECAV poskytli pomoc pre viac ako 2700 utečencov, ktorých počet naďalej stúpa. Dôležitá je potravinová a hygienická pomoc, ale aj nutnosť zabezpečiť utečencom núdzové prístrešky," uviedla Jana Gasperová z ED ECAV.

Evanjelická diakonia ECAV na Slovensku v spolupráci s cirkevným evanjelickým zborom v Slovenskom Komlóši poskytli utečencom trvanlivé základné potraviny, ako sú mlieko, voda, pečivo či ovocné šťavy. Keďže je medzi nimi veľa detí, v potravinových balíčkoch boli aj sladkosti. Vzhľadom na chladné jesenné počasie, súčasťou humanitárnej pomoci boli aj deky a prikrývky.

"S pracovníkmi v teréne sme v neustálom kontakte. Umožní nám to naďalej flexibilne reagovať a pokračovať v pomoci podľa ich aktuálnych potrieb. Veríme, že k tejto pomoci sa k nám pridajú aj ďalšie partnerské organizácie, ako i jednotlivci," informovala TASR Gasperová.