Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Import

Európska komisia pripravuje nové pravidlá pre štátnu pomoc firmám

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová (uprostred), eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová (vľavo) a eurokomisár pre ekonomiku, ktorá pracuje pre ľudí Valdis Dombrovskis (vpravo) počas tlačovej konferencie v sídle EÚ v Bruseli 13. marca 2020, archívna snímka. Foto: TASR/AP

EK chce dovoliť členským štátom, aby firmám priamo zasiahnutým pandémiou poskytli pomoc prostredníctvom kapitálovej injekcie, uviedol britský denník Financial Times (FT).

Brusel 6. apríla (TASR) - Európska komisia (EK) pripravuje nové opatrenie, ktoré by umožnilo členským štátom Európskej únie (EÚ) pomôcť firmám zasiahnutým následkami pandémie nového koronavírusu, uviedol britský denník Financial Times (FT).

EK chce dovoliť členským štátom, aby firmám priamo zasiahnutým pandémiou poskytli pomoc prostredníctvom kapitálovej injekcie, uviedol FT s odvolaním sa na zdroje oboznámené s návrhom Komisie. Toto opatrenie, na ktorom Komisia podľa FT práve pracuje, by sa malo pridať k dočasnej schéme ohlásenej v marci, ktorá umožňuje firmám získať štátne granty vo výške 500.000 eur alebo štátne garancie na bankové úvery.

Nový návrh, ktorý by mal byť ohlásený ešte tento týždeň, počíta s tým, že podmienkou získania finančnej podpory bude splnenie istých štandardov týkajúcich sa dobrého riadenia rovnako ako záväzkov týkajúcich sa použitia pomoci.