Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Import

Eko si žijeme v Základnej škole na Holubyho ulici v Piešťanoch

Primátor mesta Piešťany Remo Cicutto sadí strom Foto: Božena Kučerová

V školskom klube detí v Základnej škole na Holubyho ulici v Piešťanoch zaraďujú často do záujmových činností environmentálnu tematiku a slovo ekológia nie je deťom vôbec cudzie.

Piešťany 30. marca (TASR) - V školskom klube detí v Základnej škole na Holubyho ulici v Piešťanoch zaraďujú často do záujmových činností environmentálnu tematiku a slovo ekológia nie je deťom vôbec cudzie.
Žiaci využili možnosť zúčastniť na podujatí Európskej únii záleží na tom, ako sa žije v Piešťanoch, ktoré sa konalo v stredu 28. marca. Kampaň tohto projektu je zameraná na rozširovanie poznatkov o politikách Európskej únie v oblasti ochrany životného prostredia a zvyšovaniu kvality životného prostredia bydliska.
Deti zo školského klubu sa tak stali svedkami historickej udalosti, keď sa sadili tri mladé stromy a na okraji mestského parku pri Kultúrnospoločenskom centre Fontána.

Prvý strom zasadil vlastnoručne primátor mesta Remo Cicutto. Páčilo sa im, keď v príhovore povedal, že je rád, že pokračujú v tom, čo kedysi začal budovateľ kúpeľov a mesta Ľudovít Winter - vo výsadbe parkov pre odpočinok a prechádzky obyvateľov a návštevníkov mesta. Potešili sa aj tomu, že tieto himalájske borovice, keď budú staršie, budú rodiť veľké a krásne šišky. Budú sa teda o ne starať a dávať pozor, aby rástli do krásy.
O niekoľko rokov budú deti zo školského klubu hovoriť svojim deťom, alebo vnukom zážitok, ako boli na slávnostnom vysádzaní týchto prekrásnych ihličnatých stromov.

Božena Kučerová, Základná škola na Holubyho ulici v Piešťanoch