Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Import

B. Bober: Túžba po pokoji a uzmierení je znamením dnešných čias

Na archívnej snímke košický arcibiskup metropolita Bernard Bober. Foto: TASR - Ján Krošlák

V mene biskupov zároveň predseda povzbudil, aby sa veriaci zoznámili s posolstvom vyhlásenia delegátov biskupských konferencií EÚ na jarnom plenárnom zhromaždení COMECE.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Túžba po pokoji a uzmierení je znamením dnešných čias. Je nevyhnutne potrebné upevňovať nádej, že mier je možný. Uviedol to predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober pri príležitosti stredajšieho (1. 5.) 20. výročia vstupu SR do EÚ. Vyzval veriacich k modlitbe.

"Nech pripomenutie si vstupu Slovenska do Európskej únie vzbudí v našich srdciach ochotu bratsky spolupracovať pre blaho našej vlasti i celého svetadielu. Európa sa potrebuje upevniť v trvalých hodnotách života, ktoré vychádzajú z evanjelia, je pozvaná obnovovať jednotu členských krajín a rozširovať ju o ďalšie,"
zdôraznil Bober.

V mene biskupov zároveň predseda povzbudil, aby sa veriaci zoznámili s posolstvom vyhlásenia delegátov biskupských konferencií EÚ na jarnom plenárnom zhromaždení COMECE. "Spoločným hlasom pripomíname, aby sme zodpovedne pokračovali v budovaní zjednotenej Európy. Nech nás tento odkaz sprevádza aj pri júnových voľbách do Európskeho parlamentu," dodal predseda KBS.