Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Import

Festival Lumen sa uskutoční tento víkend v Trnave

Záber z festivalu Lumen, foto z archívu. Foto: TASR/Jozef Polešenský

Headlinerom festivalu bude austrálska skupina Planetshakers, ktorá vystúpi v sobotu v neskorých večerných hodinách.

Trnava 2. júna (TASR) - Gospelový open air festival Lumen, ktorý tento rok slávi 30. výročie, odštartuje v piatok 3. júna na Trojičnom námestí v Trnave. Počas dvoch dní nebudú chýbať hudobné koncerty, diskusie, workshopy a program pre deti. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Heslom tohtoročného festivalu Lumen je "Out Loud" alebo v preklade nahlas. "Otvorí ho speváčka Sima Magušinová v piatok popoludní o 17.45 h. Nasledovať budú slovenské a zahraničné kapely S hudbou vesmírnou, Good Weather Forecast a Daniel Levi. Hlavný hudobný program sa bude odohrávať na Trojičnom námestí v centre mesta Trnavy," uviedol Prostinák.

Headlinerom festivalu bude austrálska skupina Planetshakers, ktorá vystúpi v sobotu (4. 6.) v neskorých večerných hodinách. "Sprievodné akcie nájdu návštevníci na Radničnom námestí, na pešej zóne, v Mestskej športovej hale, v kine Hviezda, ako aj v trnavských kostoloch," doplnil za organizátorov Ján Holubčík.

Na podujatí nebude chýbať Rehoľná kaviareň a detský kútik na Radničnom námestí. Najmenším návštevníkom festivalu prečíta zo svojich rozprávkových kníh známy spisovateľ a hudobník Braňo Jobus v sobotu popoludní na pešej zóne.

"Program na Trojičnom námestí je pre všetkých Trnavčanov a návštevníkov mesta zadarmo. Na sprievodné podujatia je potrebné si zakúpiť vstupenku online alebo na mieste," informoval Holubčík.