Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Import

Finále súťaže The School Dance

Bez popisu Foto: Lucia Rusnáková/TASR

Prvé miesto v tanečnej súťaži The School Dance získali tanečníci vystupujúci pod názvom Refresh Crew zo Súkromnej základnej umeleckej školy z Dolného Kubína

Bratislava 27. júna (TASR) - Finále súťaže The School Dance sa konalo v nedeľu 15. júna pri nákupnom centre Eurovea Galleria na Námestí M.R. Štefánika v Bratislave.
Súťažili žiaci slovenských materských, základných a stredných škôl, ktorým nechýba talent a štipka odvahy. Ich úlohou bolo vymyslieť ľubovoľnú tanečnú choreografiu spadajúcu do maximálneho rozpätie troch minút, vystúpenie natočiť a poslať do súťaže.
Choreografie mohli byť jednotlivcov, párov ako i viacčlenných skupín. Školy sa mohli registrovať a nahrať vystúpenia do 22. apríla, do konca mája prebiehalo internetové hlasovanie. V mesiacijún sa konalo finále súťaže a tancovanie na školách.
Foto: Lucia Rusnáková/TASR
Školy, ktoré sa zúčastnili súťaže dostali benefity hlavne edukatívneho zamerania a žiaci zasa súťažili o hodnotné ceny. Súťaž, rozdelená do troch kategórií: najlepšie tanečné vystúpenie, najzábavnejšie tanečné vystúpenie, najlepší moderátor a najtanečnejší kraj, sa konala pod záštitou tanečnej akadémie Dansovia Petra Modrovského a Jána Ďurovčíka a EDULABU, centra moderných vzdelávacích technológií, BKIS a Bratislavským samosprávnym krajom.
Foto: Lucia Rusnáková/TASR

Horúce slnečné počasie neodradilo návštevníkov ani vystupujúcich prispieť svojou účasťou. Akciu moderovala zohratá dvojica Adela a Sajfa a do porotcovských kresiel usadli tanečníci a choreografi Ján Ďurovčík a Peter Modrovský, minister školstva Dušan Čaplovič a zástupkyňa primátora Bratislavy Milana Ftáčnika Viera Kimerlingová.Celkovo sa zapojilo 182 škôl s 268 videami a viac ako 4000 účinkujúcimi. Do top 12 postúpili žiaci z Michaloviec, Svidníka, Dolného Kubína, Topoľčian, Bratislavy a mnohé iné. O divokej karte rozhodlo BKIS a Bratislavský samosprávny kraj, do finále posunuli školy z Bytče a Kesel.
Foto: Lucia Rusnáková/TASR
Prvé miesto po uzavretí internetového hlasovania nakoniec získali tanečníci vystupujúci pod názvom Refresh Crew zo Súkromnej základnej umeleckej školy z Dolného Kubína. Druhé miesto obsadila Špeciálna základná internátna škola z Bytče a tretie Základná škola Júliusa Juraja Thurzu z Detvy.

Lucia Rusnáková, UK Bratislava