Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Sereď pod Jarábkovou taktovkou poškuľuje po prvej šestke

Futbalisti ŠKF Sereď odštartovali letnú prípravu na novú sezónu Fortuna ligy v Seredi 15. júna 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V rámci trojdňového minikempu v Slovinsku si Sereďania zmerajú sily s niekoľkonásobným chorvátskym šampiónom – GNK Dinamo Záhreb.

Sereď 15. júna (TASR) - Futbalisti ŠKF Sereď odštartovali v utorok popoludní šesťtýždňovú letnú prípravu na nový ročník Fortuna ligy. Nový tréner Juraj Jarábek privítal na úvodnom zraze 28 hráčov. Tajným cieľom mužstva do novej sezóny je podľa bývalého kouča trnavského Spartaka a Karvinej postup do hornej šestky tabuľky.

"V Seredi som hrával dvakrát ako hráč, odvtedy sa tu nič nezmenilo (smiech). Prostredie poznám veľmi dobre, rovnako hráčov. Sledoval som účinkovanie Serede v súťaži. Prvotným cieľom do novej sezóny je záchrana. Veríme, že kostru mužstva sa nám podarí udržať, káder však chceme vhodne doplniť tak, aby sme hrali dôstojnú úlohu vo Fortuna lige,” povedal Jarábek a pokračoval: "Samozrejme, rešpektujeme silu ostatných súperov. Je tu veľká fluktuácia hráčov. Bolo by však pekné, keby sme sa dostali do prvej šestky. Tým pádom by aj jar bola pokojnejšia. Chceme hrať dobrý futbal, náš tajný cieľ je dostať sa do hornej šestky."

V rámci trojdňového minikempu v Slovinsku (Murska Sobota) si Sereďania zmerajú sily s niekoľkonásobným chorvátskym šampiónom – GNK Dinamo Záhreb. “V pozícii trénera to bude pre mňa už tretí zápas proti Dinamu Záhreb. Je to špičkový európsky klub, pre chalanov je to veľká výzva porovnať sa s veľmi kvalitným európskym mužstvom,” povedal na margo kvalitného súpera 58-ročný kouč Serede.

Za hráčsku kabínu sa k začiatku letnej prípravy vyjadril kapitán mužstva Ľubomír Michalík: “Už sme sa tešili na prvý tréning. Sme radi, že sme sa stretli po dlhšom čase. Je tu skúsený tréner, uvidíme, ktorých hráčov si vyberie. Našu ligu pozná veľmi dobre, rovnako hráčov. Veríme, že budeme úspešní.” Skúsený 37-ročný stopér Serede načrtol aj ciele mužstva v nasledujúcom ročníku Fortuna ligy.

“Určite treba ísť od zápasu k zápasu. Chceme sa vyhnúť záchranárskym prácam, pretože nie je jednoduché zachraňovať sa v posledných kolách. Minulú sezónu sa nám to podarilo v značnom predstihu. Bolo to super. Ideme do každého zápasu s cieľom vyhrať, potom uvidíme, na čo to bude v tabuľke stačiť.”

Michalík sa dotkol aj tajného sna – zahrať si v hornej šestke Fortuna ligy..“Nemali sme od toho ďaleko aj v uplynulej sezóne, pokazili sme však niektoré zápasy na jar. To nás stálo postup do TOP6. Keď sa tam prebojujete, tak už viete, že ste zachránení. Hráte s lepšími mužstvami ako Slovan, Dunajská Streda či Trnava. Každé mužstvo chce proti nim hrať. Aj toto je pre nás obrovská motivácia.”

Káder ŠKF Sereď:

Brankári: Mathew Yakubu (individuálne, po operácii kolena), Ayotunde Ezekiel Ikuepamitan, Tomáš Šípka, Alex Fojtíček (na skúške, Blackpool), Adam Kováč (na skúške, Othellos Athienou)

Hráči do poľa: Tomáš Hučko, Martin Mečiar, Ľubomír Michalík, Adam Morong, Alexander Tóth (individuálne, po zranení kolena), Martin Slaninka, Nicolas Šumský, Ondřej Machuča, Roko Jureškin, Denis Potoma, Filip Tatranský, Šimon Kozák (trénuje s mužstvom), Stanley Obinna Anaebonam (na skúške), Adanu (na skúške), Johnson Nsumoh Kalu (na skúške), Alexander Horvát (na skúške), Viktor Radványi (trénuje s mužstvom), Samuel Prachar, Miloš Lačný (ďalšie pôsobenie v štádiu riešenia), Dino Špehar, Jean Fritz Boom (na skúške, Fortuna Sittard U21), Marek Pittner (na skúške, KFC Komárno), Michal Cehula (na skúške, FC Nitra)

Odchody: Iman Salimi (koniec zmluvy), Tilen Mlakar (koniec zmluvy), Andrej Fábry (koniec hosťovania, návrat do FC DAC 1904 Dunajská Streda), Stanislav Danko (ukončenie spolupráce), Daniel Espinar (koniec zmluvy), Denis Bušnja (koniec hosťovania, návrat do HNK Rijeka), Alex Iván (koniec zmluvy, FC Spartak Trnava), Alen Mehič (koniec zmluvy), Mario Kvesič (koniec hosťovania), Matúš Kuník (koniec zmluvy), Iván Santiago Díaz (koniec zmluvy), Peter Eneji Moses – pripojí sa k tímu po 20. jún
i

Program prípravných zápasov:

19. júna 2021: ŠKF Sereď – MFK Skalica (10.30)

24. júna 2021: Dinamo Záhreb (Chorvátsko) – ŠKF Sereď (Štadión Fazanerija, Murska Sobota, 18.00)

30. júna 2021: ŠKF Sereď – FC Petržalka

3. júla 2021: SK Sigma Olomouc (ČR) – ŠKF Sereď (Slatinice, 15.00)

10. júla 2021: ŠKF Sereď – FK Železiarne Podbrezová

17. júla 2021: FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – ŠKF Sereď (generálka, umelá tráva)