Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

Lewandowski obhájil prvenstvo v ankete o Futbalistu roka v Nemecku

Robert Lewandowski, archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Za Futbalistku roka v Nemecku vyhlásili Nicole Billovú z Hoffenheimu, najlepším trénerom roka je Thomas Tuchel po triumfe jeho Chelsea Londýn v Lige majstrov.

Berlín 25. júla (TASR) – Robert Lewandowski obhájil prvenstvo v ankete magazínu Kicker o Futbalistu roka v Nemecku. Poľský kanonier triumfoval suverénnym spôsobom, keď od nemeckých novinárov dostal 356 hlasov.

Druhý skončil jeho klubový spoluhráč z Bayernu Mníchov Thomas Müller so ziskom 41 hlasov a tretí Erling Haaland z Borussie Dortmund (38). Futbalistom roka v krajine sa môže stať nielen držiteľ nemeckého pasu, ale aj zástupca niektorého z bundesligových klubov.

„Dobre si uvedomujem, aká veľká je to pocta. Som na to hrdý," povedal Lewandowski, ktorý v uplynulom ročníku Bundesligy nastrieľal 41 gólov a prekonal tak historický rekord Gerda Müllera z ročníka 1971/1972.

Za Futbalistku roka v Nemecku vyhlásili Nicole Billovú z Hoffenheimu, najlepším trénerom roka je Thomas Tuchel po triumfe jeho Chelsea Londýn v Lige majstrov. Informovala agentúra DPA.