Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Import

Marsch je novým trénerom kanadskej reprezentácie

Na archívnej snímke Jesse Marsch. Foto: TASR/AP

Marsch, ktorý predtým trénoval aj v New Yorku Red Bulls, Red Bull Salzburg a RB Lipsko, sa bude snažiť nadviazať na svojho predchodcu Johna Herdmana.

Ottawa 14. mája (TASR) - Americký tréner Jesse Marsch povedie kanadskú futbalovú reprezentáciu. Päťdesiatročný kouč naposledy pôsobil na lavičky Leedsu United, klub s ním však pre neuspokojivé výkony vo februári minulého roka ukončil zmluvu.

Marsch, ktorý predtým trénoval aj v New Yorku Red Bulls, Red Bull Salzburg a RB Lipsko, sa bude snažiť nadviazať na svojho predchodcu Johna Herdmana. Ten doviedol Kanadu na MS 2022, vlani však prijal ponuku FC Toronto.

"Je pre mňa absolútna česť viesť kanadský národný tím v príprave na domáce majstrovstvá sveta. Veľmi si vážim vašu dôveru a som pripravený prevziať túto obrovskú zodpovednosť," uviedol Marsch podľa AFP. Ten sa okamžite ujme kormidla na základe zmluvy, ktorá platí do konca MS 2026, ktoré budú hostiť Kanada, Mexiko a USA.

Národný tím "javorových listov" sa prvýkrát predstaví pod jeho vedením v prípravných zápasoch v Holandsku (6. júna) a Francúzsku (9. júna). Potom čaká Kanadu turnaj Copa America (20. jún až 14. júl) v USA. V A-skupine budú čeliť obhajcom triumfu a úradujúcim majstrom sveta z Argentíny, Peru a Čile.