Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Import

Rozbehla sa poľská liga, Slask Vroclav remizoval s Rakovom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V domácom drese odchytal celý duel slovenský brankár Matúš Putnocký, v 66. minúte vybehol na trávnik aj jeho krajan Róbert Pich.

Varšava 29. mája (TASR) – Poľská futbalová liga sa po koronavírusovej prestávke rozbehla piatkovými zápasmi 27. kola. Slask Vroclav remizoval na svojom ihrisku s Rakovom 1:1. V domácom drese odchytal celý duel slovenský brankár Matúš Putnocký, v 66. minúte vybehol na trávnik aj jeho krajan Róbert Pich. Zaglebie Lubin pod trénerským vedením Slováka Martina Ševelu zvíťazilo na trávniku Štetína presvedčivo 3:0. Celý zápas odohral hosťujúci kapitán Ľubomír Guldan, videl žltú kartu.

Pred reštartom sezóny sa muselo 800 hráčov a zamestnancov tímov podrobiť testom a zotrvať v karanténe. Podobné opatrenia absolvovalo aj asi 300 osôb, ktoré sa podieľajú na tvorbe priamych prenosov zo zápasov.

Stretnutia sa zatiaľ hrajú za zatvorenými bránami, no tie by sa mali otvoriť od 19. júna. Futbaloví fanúšikovia v Poľsku tak budú môcť sledovať zápasy najvyššej súťaže v obmedzenej miere priamo na štadióne, ktorý môže byť zaplnený maximálne z jednej štvrtiny. Televízni diváci si môžu vybrať, či budú sledovať zápasy s originálnym "tichom" alebo s virtuálnymi divákmi a zvukmi z hľadiska.


Slask Vroclav - Rakov 1:1
za domácich Putnocký celý zápas, Pich od 66. min


Pogon Štetín - Zaglebie Lubin 0:3
za hostí Guldan celý zápas, dostal ŽK