Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

V rakúskej druhej lige budú preverovať testovanie na koronavírus

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Všetci účastníci musia preukázať, že každý hráč podstúpil test na týždennej báze po tom, ako sa súťaž reštartovala 5. júna po dvanásťtýždňovej vynútenej prestávke.

Viedeň 7. júla (TASR) - Vedenie rakúskych futbalových súťaží preverí testovanie na koronavírus vo všetkých šestnástich druholigových kluboch. Zareagovalo na tri prípady ochorenia COVID-19, ktoré sa cez víkend vyskytli v SV Kapfenberg.

Všetci účastníci musia preukázať, že každý hráč podstúpil test na týždennej báze po tom, ako sa súťaž reštartovala 5. júna po dvanásťtýždňovej vynútenej prestávke. Kapfenberg však pravdepodobne nedodržal tieto pravidlá a v pondelok sa už proti nemu začalo disciplinárne konanie.

Prezident klubu Erwin Fuchs priznal, že lekár zrejme vynechal pri testovaní niekoľkých futbalistov. "Bola to ľudská chyba," povedal Fuchs pre ORF. Po pozitívnom teste jedného hráča presunuli stretnutie Kapfenbergu s Wackerom Innsbruck na utorok. Tím išiel do karantény neďaleko štadióna a všetci hráči podstúpili opätovnú kontrolu, ktorá odhalila koronavírus u ďalších dvoch. Tento zápas odložili na budúci týždeň, ale Kapfenberg by mal nastúpiť už v sobotu na trávniku Gleisdorfu.