Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Gangnam Style na slovenský spôsob

Tanček rappera PSY z klipu Gangnam Style pobláznil už aj Slovensko. Známa choreografia sa dnes tancuje na rôznych párty, diskotékach, uliciach, ihriskách, v štúdiách

Bratislava 8. novembra (TASR) - Novodobý kórejský „národný“ tanec sme na Slovensku mohli vidieť už vo viacerých prevedeniach. Známe tanečné kreácie z azda najznámejšieho klipu súčasnosti prezentovali rôzni individualisti, žilinskí futbalisti, či moderátori viacerých známych aj menej známych rádií.

Zo zvyšujúceho sa pobláznenia vznikla aj paródia internetového rádia Chillibeat. Štvorica mladých moderátorov tancovala v rôznych kútoch Bratislavy. „Vzniklo to vďaka narastajúcemu ošiaľu, ktorému podľahli aj iné slovenské rádiá. Chceli sme ľudí pobaviť a dúfam, že sa nám to aj podarilo,“ priblížila zámer videa jedna z aktérov Diana. Paródia videoklipu tiež bola výzvou, aby aj poslucháči nakrútili tanček Gangnam Style. Moderátori pútali svojim výkonom na verejnosti veľkú pozornosť, ale hlavne sa výborne zabávali. „Vtipných momentov bolo veľa. Napríklad počas nakrúcania na prechode pre chodcov nás vyhodila SBS služba. Nevadil nám ani dážď a aj keď miestami popŕchalo, my sme ďalej tancovali. Aj napriek tomu, že sme sa tanček neučili dlho, nám sa našim výkonom podarilo tromfnúť konkurenčné rádiá, pre školský servis TASR suverénne dodáva Diana.

Gangnam Style doslova pobláznil celý svet. Na svojom konte má niekoľko svetových rekordov. Už vyše 4,5 milióna ľudí na YouTube označilo, že sa im singel páči, čím rapper PSY prekonal LMFAO a klip Party Rock Anthem. Ten zozbieral 1,5 milióna fanúšikov. Oficiálny videoklip na spomínanom YouTube už navyše má 615 miliónov vzhliadnutí.

Svetoznámy tanec na slovenský spôsob si môžete pozrieť tu:



Matej Korpáš, Univerzita Komenského Bratislava