Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

Cyklistu Girmaya trafila pri oslavách triumfu do oka korková zátka

Na snímke Eritrejčan Biniam Girmay z tímu Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux oslavajue na pódiu víťazstvo v 10. etape cyklistických pretekov Giro d´Italia z Pescary do Jesi (196 km) v utorok 17. mája 2022. Foto: TASR/AP

Girmay triumfoval v utorňajšej 10. etape, ktorá viedla z Pescary do Jesi a merala 196 km.

Rím 18. mája (TASR) - Eritrejský cyklista Biniam Girmay utrpel pri oslavách etapového triumfu na Giro d´ Italia kuriózne zranenie. Pri otváraní fľaše šampanského ho totiž trafila do oka korková zátka. Nad jeho ďalším pokračovaním v pretekoch visí otáznik.

"Po ceremoniáli Biniam nevidel na ľavé oko, preto sme ho odviezli do nemocnice v Jesi, kde ho ošetrili. Lekári mu diagnostikovali krvácanie v oblasti prednej očnej komory. Nie je to zranenie, ktoré ohrozuje zrak a môže spôsobiť trvalé poškodenie, no vyžaduje si pozorovanie. Biniam sa má už lepšie, zatiaľ však nevieme, či bude môcť pokračovať v pretekoch," uviedol pre agentúru DPA Piet Daneels, lekár tímu Intermarche - Wanty - Gobert.

Girmay triumfoval v utorňajšej 10. etape, ktorá viedla z Pescary do Jesi a merala 196 km. Dvadsaťdvaročný jazdec uspel v záverečnom špurte pred Holanďanom Mathieuom Van der Poelom (Alpecin-Fenix) a stal sa prvým africkým víťazom etapy na Gire.