Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Gombos prehral v 1. kole dvojhry s Gironom

Na snímke slovenský tenista Norbert Gombos. Foto: TASR/Martin Baumann

Správu rozširujeme o ďalšie informácie.

Tokio 25. júla (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel v 1. kole dvojhry na olympijskom turnaji v Tokiu. Američanovi Marcosovi Gironovi podľahol za 2:17 h 6:7 (4), 6:3, 2:6. Slovensko tak prišlo v Ariake Tennis Parku aj o druhé želiezko v mužskom singli, ďalší olympijský debutant Lukáš Klein prehral v nedeľu po trojsetovom boji s Austrálčanom Jamesom Duckworthom.

Giron nevyužil v prvom sete za stavu 3:3 dva brejkbaly, v jedenástom geme ďalšie tri a tak o osude dejstva rozhodol tajbrejk. V ňom mal navrch Američan, ktorý dobre mixoval údery a robil menej nevynútených chýb. V druhom sete Gombos zlepšil returny, vo výmenách dokázal dostať súpera pod tlak a rozbehať ho. Dvakrát zobral Američanovi podanie a vynútil si rozhodujúce dejstvo.

Pred jeho začiatkom nasledovala desaťminútová pauza spôsobená horúčavou a obaja hráči zamierili do šatne. Prestávka Gombosovi uškodila, vyšiel z rytmu. Na začiatku setu dvakrát prišiel o servis a Giron pretavil náskok 4:0 v postup do 2. kola. Gombos síce ešte znížil na 2:4, no v ôsmom geme premenil Američan hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s najlepším slovenským singlistom na 2:0. V tomto roku ho zdolal aj v kvalifikácii halového turnaja v Rotterdame.

muži - dvojhra - 1. kolo:



Marcos Giron (USA) - Norbert GOMBOS (SR) 7:6 (4), 3:6, 6:2