Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Import

Rímsky cisár odmenil talentovaných študentov

Foto: Ing. Michal Slaninka

Talentovaných študentov z Trenčianskeho kraja odmenili pamätnými listami. Slávnostný akt sa uskutočnil na Trenčianskom hrade

Bánovce nad Bebravou 3. júla (TASR) - Na konci školského roka sa už po šestnásty raz uskutočnilo oceňovanie najtalentovanejších žiakov Trenčianskeho kraja. Prednosta Krajského školského úradu odovzdal cenu nielen úspešným študentom, ale aj pedagógom, ktorí im pomáhali rozvíjať ich výnimočné nadanie. Slávnostné udeľovanie pamätných listov a cien sa konalo 20. júna na Trenčianskom hrade.
Pre pozvaných bolo pripravené krátke divadelné predstavenie, po ktorom sa všetci presunuli do delovej bašty. Kým za múrmi hradu padali nové teplotné rekordy, historické priestory príjemne chladili.Pozvaní študenti museli spĺňať niekoľko kritérií - úspešná reprezentácia Trenčianskeho kraja na celoslovenskej súťaži, v lepšom prípade, na súťaži medzinárodnej.
Foto: Ing. Michal Slaninka
Žiaci základných škôl a osemročných gymnázií si mohli titul Talent Trenčianskeho kraja vybojovať už niekoľkými víťazstvami v krajských súťažiach.Celou slávnosťou sprevádzali moderátori oblečení v dobových kostýmoch rímskych filozofov, a preto som sa cítila skôr ako na oslave telesnej a duševnej krásy v starovekom Ríme, než na tuctovej formálnej udalosti. Museli sme dokonca i nahlas oslavovať niekdajšieho rímskeho cisára. Hlavnou organizátorkou akcie bola Mgr. Mária Tepličková, s ktorou sme sa po skončení oceňovania presunuli na posledný bod programu – slávnostný obed.

Ria Gehrerová, Gymnázium Janka Jesenského, Bánovce nad Bebravou