Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Import

Halloween – Noc v škole

Strašidielka z prvého stupňa Foto: Mgr. Dana Lepková/TASR

Počas dnešnej noci sa v našej škole zišli strašidielka z prvého stupňa. Pod vedením triednych čarodejníc sa usadili na svojich stanovištiach a zaujali svoje pozície



Košice 31. októbra (TASR) - Niektoré strašidielka sme museli doslova legitimovať, nakoľko nebolo možné zistiť, do ktorej triedy patria. Dokonca nás prišli navštíviť aj strašidlá z iných škôl, ktoré sa s radosťou pridali k šanteniu po chodbách.

Počas krátkej prestávky si deti napísali svoje želania, ktoré potom triedne čarodejnice spálili vo večnom ohni za asistencie detí. Balónom šťastia, ktorý sa nám nakoniec podarilo aj vypustiť, sa spečatili všetky túžby detí – do roka a do dňa.

Nasledovala Ulička hrôzy, ktorá tohto roku bola naozaj desivá. Úskalia tmavej chodby, hlasy rôznych bytostí, mnoho nástrah – to všetko museli deti prekonať aby sa dostali k dračím očiam v studenom maglajze. Aj túto časť všetci úspešne zvládli. ... teda takmer všetci.

Po namáhavej úlohe bolo potrebné sa posilniť. Keďže v každej triede oslavovalo nejaké strašidlo svoj sviatok, torta nechýbala nikde. U druhákov sa Simonka premenila zo strašidielka na malú gazdinku, ktorá svojich kamarátov obslúžila ako sa patrí. Torta v tvare tekvice bola krásna, ale hlavne veľmi chutná.

Keďže s plnými bruškami sa nedobre zaspáva, vybrali sa deťúrence zatrsať na Ples upírov, kde ukázali aj svoje tančeky a choreografie. Večerné DVD rozprávky naznačili čas večierky. Je síce pravda, že ako správne strašidlá - strašili aj po polnoci. Ráno, na naše prekvapenie, sa zo strašidiel stali opäť deti.

Ďakujeme všetkým strašidlám za príjemne strávený čas, rodičom za trpezlivosť, pohostenie a pomoc a taktiež vedeniu a pani učiteľkám.

Mgr. Dana Lepková, Súkromná základná škola, Tr. SNP 104, Košice