Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Import

Hana Zagorová a Štefan Margita vydali album Konečně společně

Hana Zagorová, foto z archívu. Foto: TASR

Medzi duetami na albume Konečně společně sú napríklad piesne Adieu či Hraj muziko, pôvodne naspievané samotnou Zagorovou.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Speváčka Hana Zagorová a tenor Štefan Margita vydávajú prvý spoločný album, nazvaný príznačne Konečně společně. Novinka vychádza na CD aj vinylovej platni. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Novinka ponúka jedenásť piesní, sú nimi Sláva je bál, Ztracená láska, Mít tě ráda, Máma, Adieu, Ave Maria, Já nemám starch, Mží, Le temps des cathedrals, Jesenná láska a Hraj, muziko.

Manželia Hana Zagorová a Štefan Margita mali mať tento rok na jeseň prvýkrát spoločné koncerty v štyroch športových halách. Koronavírus však tieto plány prekazil, fanúšikovia sa nakoniec namiesto koncertnej série dočkajú len jediného megakoncertu 19. mája 2021 v pražskej O2 aréne. Pri príležitosti tohto turné s výstižným názvom Konečně společně bolo naplánované i vydanie špeciálneho rovnomenného albumu, ktorý by obsiahol nové i osvedčené duetá a niekoľko sólových piesní, ktoré mali v rámci koncertov zaznieť.

„Napriek zrušenému turné sme sa rozhodli ísť do štúdia a vybrané duetá predsa len nahrať a na jeseň ich v podobe albumu poslať k našim fanúšikom,“ uviedol Margita. Zagorová dodala: „Albumom by sme chceli našim priaznivcom urobiť aspoň takto sprostredkovane radosť, keď už vinou koronavírusu nastalo toto nečakané a smutné vybočenie z normálneho života.“

Medzi duetami na albume Konečně společně sú napríklad piesne Adieu či Hraj muziko, pôvodne naspievané samotnou Zagorovou. Poslucháčov iste zaujme i nova verzia obľúbeného dueta Mží, ktorý pred rokmi napísal Michal David so Zdeňkom Borovcom pre Hanu Zagorovú a Karla Gotta do televíznej relácie, alebo song Miroslava Žbirku Jesenná láska, ktorý v podaní nových hviezdnych interpretov dostal šansónový rozmer.