Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Hantuchová ide v Londýne ďalej, zdolala favorizovanú Číňanku Na Li

Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka v druhom kole nastúpi proti Francúzke Alize Cornetovej, s ktorou vedie na zápasy 5:3.

Londýn 28. júla (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na olympijskom turnaji v Londýne. V úvodnom kole po kvalitnom bojovnom výkone na wimbledonskej tráve vyradila desiatu nasadenú Číňanku Na Li za 1:43 h v troch setoch 6:2, 3:6 a 6:3.

Zverenka talianskeho trénera Claudia Pistolesiho upravila vzájomnú vlaňajšiu s vlaňajšou šampiónkou Roland Garros na 4:2. V druhom kole nastúpi proti Francúzke Alize Cornetovej, s ktorou vedie na zápasy 5:3. Naposledy ju zdolala vo februári na tvrdom povrchu vo fedcupovom dueli v bratislavskom NTC.

Na Li sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, no Hantuchová získala v ďalších minútach šesť gemov v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Bývalá svetová päťka mala vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania, kvalitne returnovala a robila oveľa menej nevynútených chýb. V druhom sete Na Li spresnila hru, pridala na agresivite a po brejku v druhom geme ho získala vo svoj prospech.

Rozhodujúci set však bol opäť v réžii Hantuchovej. Víťazka turnaja WTA v Pattayi na jeho začiatku síce nepremenila štyri brejkbaly, za stavu 3:2 však po skvelom returne prelomila podanie Na Li a šancu na cenný triumf už z rúk nepustila. Za stavu 5:3 premenila hneď prvý mečbal.

"Určite si veľmi cením toto víťazstvo," spokojne skonštatovala Daniela Hantuchová po zápase. "Znamená pre mňa veľmi veľa, je to olympiáda, niečo veľmi špecifické,takýto turnaj sa opakuje raz za štyri roky. Motivácia bola obrovská a som veľmi šťastná, že som vyhrala nad takou hráčkou hneď v prvom kole. Musela som hrať veľmi dobre, Na Li je veľmi skúsená, vie, ako zvládať takéto zápasy. V druhom sete začala hrať oveľa agresívnejšie, nie náhodou je v rebríčku tam, kde je, takéto zápasy si ťažko necháva ujsť. Podarilo sa mi ju v treťom sete brejknúť a dotiahnuť zápas do víťazstva."

Začiatok tretieho setu bol podľa Daniely Hantuchovej najdôležitejší: "Vcelku mi vychádzal servis, najväčšou zbraňou bola agresivita. Na Li nediktovala priebeh a v dlhších výmenách mi nestačila. Na returnoch som ju aj viac mohla brejknúť, no je to skúsená hráča. Robila som správne veci, ak sa chyby vyskytli, hneď som ich zahodila za hlavu."

ženy - dvojhra - 1. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR)
- Na Li (10-Čína) 6:2, 3:6, 6:3