Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

HB Reavis potvrdil, že bol v prípade NKKC oslovený

Ilustračné foto. Foto: GINO PARADISE Bešeňová

Nové Národné kultúrne a kongresové centrum by malo v Bratislave vyrásť v najbližších rokoch.

Bratislava 12. marca (TASR) – HB Reavis bol oslovený v prípade projektu Národného kultúrneho a kongresového centra (NKKC) v Bratislave. Pre TASR to potvrdil hovorca developera Sebastián Révay s tým, že diskusie boli zatiaľ vedené len vo veľmi hrubých náčrtoch.

"V Bratislave vlastníme niekoľko zaujímavých lokalít, kde by takýto významný projekt mohol vzniknúť, a preto nás občianske združenie aj priamo oslovilo," priblížil Révay. Združeniu developer odprezentoval, ako by nad projektom uvažoval, a predstavil metodiku, akou tvorí projekty. "V tejto chvíli je predčasné hovoriť o akýchkoľvek bližších plánoch, modeloch spolupráce či vôbec projekte samotnom. Aktuálne sa plne venujeme rozostavaným projektom, ako napríklad dokončeniu Stanice Nivy či projektu Nové Apollo," poznamenal hovorca.

Po dvoch kolách prieskumu trhu je v hre päť lokalít na vznik NKKC v Bratislave. Pracovná skupina oslovila 13 subjektov so žiadosťou o spoluprácu na projekte NKKC. Osem z oslovených prejavilo záujem spolupracovať a šesť dokázalo aj navrhnúť v Bratislave vhodný pozemok v ich vlastníctve. Išlo o spoločnosti HB Reavis, Immocap, Incheba, J&T Real Estate, Lucron a Rímskokatolícka cirkev. Pracovná skupina teraz zozbiera informácie o pozemkoch a prípadných projektoch, aby dokázala posúdiť najvhodnejšiu lokalitu.

Zozbierané údaje a dáta budú vstupovať do štúdie uskutočniteľnosti, ktorá má posúdiť najvhodnejšie formy výstavby a lokality. Štúdiu má občianske združenie NKKC predložiť v polovici tohto roka, následne ju zhodnotí Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) Ministerstva financií SR, Protimonopolný úrad SR, ako aj Európska komisia. Združenie NKKC tvrdí, že sa nehľadá iba vhodný pozemok, ale aj partner, od ktorého sa očakáva, že sa bude finančne podieľať na projekte.

Nové NKKC by malo v Bratislave vyrásť v najbližších rokoch.