Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Import

Hlasovať by sa v pléne v piatok už nemalo, ale až v sobotu o 11.00 h

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V rokovacej sále ostalo po piatkovom poslednom popoludňajšom hlasovaní len niekoľko zákonodarcov.

Bratislava 23. júla (TASR) - Hlasovať o prerokovaných bodoch programu by už poslanci Národnej rady (NR) SR v piatok nemali. Podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS) plénum informoval, že najbližšie hlasovanie je naplánované na sobotu (24. 7.) o 11.00 h. Poslanci by v ňom mali rozhodnúť aj o tom, či do druhého čítania posunú dve vládne novely, o ktorých rokujú v zrýchlenom režime.

Jednou zo spomínaných noviel je aj návrh novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorá predpokladá, že Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR by mal pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz. Ten má informovať, či osoba bola zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19, negatívne testovaná alebo ochorenie prekonala. Hnutie Sme rodina už avizovalo, že novelu nepodporí. Koaliční partneri veria, že návrh prejde aj bez nich.

Laurenčík zároveň sprostredkoval informáciu od predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) o tom, že mimoriadna schôdza na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), ktorú inicioval opozičný Smer-SD, by mala byť v stredu (28. 7.).

V rokovacej sále ostalo po piatkovom poslednom popoludňajšom hlasovaní len niekoľko zákonodarcov. Po tom, ako si nezaradený poslanec Štefan Kuffa odmietol nasadiť rúško aj po viacerých upozorneniach, Laurenčík ho vykázal zo sály. Kuffa z nej však neodišiel a nenasadil si ani rúško.