Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Import

Hurá prázdniny, leto sa začalo

Na Záhorí veľký predprázdninový týždeň otvárajú kultúrnym podujatím Hurá prázdniny Foto: Radovan Butaš/Školský servis

V Gbeloch na Záhorí veľký predprázdninový týždeň otvárajú kultúrnym podujatím „Hurá prázdniny“, ktoré už desať rokov organizuje Základná umelecká škola

Gbely 26. júna (TASR) - Krátko po letnom slnovrate sa mládež začína pripravovať na nastávajúce dvojmesačné prázdniny. Stalo sa už zvykom, že v posledný týždeň pred veľkými prázdninami žiaci pripravujú školu na letný odpočinok. V Gbeloch na Záhorí veľký predprázdninový týždeň otvárajú kultúrnym podujatím „Hurá prázdniny“, ktoré už desať rokov organizuje Základná umelecká škola (ZUŠ) Gbely pod vedením riaditeľky Andrei Budajovej-Hrnčiríkovej.

S reprezentatívnym programom vystúpili žiaci od materskej školy až po stredoškolské ročníky z okolia Gbelov, Kútov a Petrovej Vsi, kde má ZUŠ svoje pobočky. Predviedli sa žiaci začiatočníci, ale aj úspešní reprezentanti ZUŠ-ky, ktorým sa počas roka podarilo vybojovať svojím talentom popredné miesta na celoslovenských súťažiach. Na pódiu vystúpili tanečníci sólisti, ako aj celé súbory moderného a klasického tanca, nechýbal ani spev a hra na hudobné nástroje. Mimo hlavného pódia prebiehal maliarsky workshop s prázdninovou tematikou, kde mohli účastníci podujatia pridať farby do pestrej palety radosti z nadchádzajúcich dní oddychu.


V Gbeloch na Záhorí veľký predprázdninový týždeň otvárajú kultúrnym podujatím „Hurá prázdniny“





Radovan Butaš, Katolícka univerzita Ružomberok