Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

Impedančná terapia je prevratná liečba medzistavcových platničiek

Klinika Impedančnej terapie Foto: liecbaplatniciek.sk

Impedančná terapia je unikátna metóda slovenského tímu neurológov, ktorá ako jediná na svete choré a poškodené medzistavcové platničky lieči.

Bratislava 12. februára (OTS) - Pacienti ich majú po absolvovaní revolučného medicínskeho postupu, bez liekov či chirurgického zákroku, dokázateľne regenerované – platničky nadobudnú pôvodný objem, výšku, štruktúru a funkciu.

Doterajšie medicínske či laické postupy totiž proces degenerácie platničky neinfekčného pôvodu len spomalili, nanajvýš zastavili. Zdravotný stav pacientov sa tak nezlepšoval a preto naďalej pociťovali napríklad bolesti chrbta, krížov či tŕpnutie končatín. Impedančná terapia ich týchto negatívnych príznakov degeneratívnej choroby medzistavcových platničiek /Degenerative disc disease - DDD/ zbavuje.

20 rokov vývoja Impedančnej terapie vyvrcholilo v týchto dňoch. Jej výsledky, postup, randomizovanú klinickú štúdiu a dôkazy zverejnil prestížny karentovaný časopis Bratislavské lekárske listy - Bratislava Medical Journal v čísle 2/2020 pod názvom Impedance therapy in rehabilitation of degenerative disc disease.

Revolučný objav a postup sa tak dostali do povedomia svetových medicínskych kapacít a inštitúcií. Úspech slovenského výskumu a chráneného postupu exaktne potvrdzujú MR a CT vyšetrenia poškodených platničiek pred a uzdravených platničiek po terapii, ich 3D vizualizácie a modely, pozorovania nezávislých rádiológov, domáci i zahraniční odborníci a samozrejme stovky vyliečených pacientov.

Do slovníka odborných pojmov tiež pribudol "disc grow-up" - DGU fenomén. Termín označuje doteraz medicínou nikdy nepozorovaný jav rastu a uzdravenia platničky, ktorý ako prvý zaviedol autor Impedančnej terapie, neurológ MUDr. Pavol Kostka.

Metóda Impedančnej terapie preto dokázala, že v roku 1970 opísaná degeneratívna kaskáda chrbtice /William Kirkaldy-Willis/ nie je nezvratný proces a dá sa liečiť. Má preto potenciál aj ambíciu pomôcť všetkým, ktorí trpia vertebrogénnymi ťažkosťami.

Bezbolestnú elektrofyziologickú potenciálovú metódu – Impedančnú terapiu - ponúka pacientom s DDD Klinika Impedančnej terapie. Na stránke www.liecbaplatniciek.sk sú zverejnené kontakty a podrobné informácie pre laickú i odbornú verejnosť. V sekcii FAQ nájdu záujemcovia o liečbu Impedančnou terapiou odpovede na dôležité otázky - pre koho je určená alebo ako vyzerá jej postup. V sekcii „Na stiahnutie“ sú pre odbornú verejnosť zverejnené podrobné dáta, vizualizácie, klinické dôkazy úspešnosti Impedančnej terapie či randomizovaná klinická štúdia.

Víziou Kliniky Impedančnej terapie je zapojiť sa do ďalších vedeckých projektov, ponúknuť naše skúsenosti, inovatívne postupy a nové témy pre vedecké projekty, s využitím záverov našej štúdie aj medicínskych pozorovaní. Sme pripravení komunikovať naše výsledky na akademickej pôde a ponúknuť tak ostatným odborným autoritám našu medicínsku technológiu na skúmanie alebo využitie, s cieľom zlepšiť zdravotný stav pacientov nielen na Slovensku.