Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Japonsko vyšle do západnej Afriky 20.000 ochranných odevov proti ebole

Foto: TASR/AP

Japonský minister obrany Akinori Eto nariadil dnes jednotkám leteckej protivzdušnej obrany, aby doručili 20.000 ochranných odevov do krajín západnej Afriky, ktoré postihuje epidémia eboly.

Tokio 28. novembra (TASR) - Japonský minister obrany Akinori Eto nariadil dnes jednotkám leteckej protivzdušnej obrany, aby doručili 20.000 ochranných odevov do krajín západnej Afriky, ktoré postihuje epidémia eboly. Informoval o tom server Sputnik.

Prepravné lietadlo KC-767, ktoré prevezie ochranné obleky, odletí z Japonska do západoafrickej Ghany 6. decembra, píše sa vo vyhlásení na webe japonského ministerstva obrany.

V boji proti nákaze vírusom ebola pôjde podľa serveru o prvé využitie lietadla japonskej protivzdušnej obrany. "Dodávka pomoci prepravným lietadlom ozbrojených síl je jedným z vládnych opatrení," povedal minister na tlačovej konferencii.

V septembri sa japonský premiér Šinzó Abe na pôde OSN zaviazal poskytnúť 40 miliónov amerických dolárov. Japonská vláda oznámila v novembri, že na pomoc medzinárodným organizáciám v boji proti epidémii smrteľnej choroby ebola vyčlení ešte navyše ďalších 100 miliónov amerických dolárov.

Počet obetí dosiaľ celosvetovo najvážnejšej epidémie eboly sa k 23. novembru zvýšil na najmenej 5689. Svetová zdravotnícka organizácia k uvedenému dňu zaznamenala 15.935 prípadov tohto ochorenia v ôsmich krajinách. Takmer všetky prípady nákazy a úmrtí - okrem 15 - sa vyskytli v Guinei, Sierre Leone a Libérii, troch najťažšie postihnutých štátoch západnej Afriky.