Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Po požiari pri Galante hasiči našli v troskách šopy pozostatky človeka

Plamene v obci Kajal v galantskom okrese zapríčinili smrť človeka. V pondelok 1. júna 2015 o 19.00 h privolali hasičov k požiaru. V čase ich príchodu na miesto udalosti bola šopa za domom celá v plameňoch a oheň sa ďalej šíril po drevenej konštrukcii strechy domu. Informoval o tom TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Tomáš Bílik. Foto: TASR/HaZZ

Na mieste udalosti zasahovalo desať hasičov z Galanty a Serede s piatimi kusmi hasičskej techniky.

Kajal 2. júna (TASR) – Plamene v obci Kajal v galantskom okrese zapríčinili smrť človeka. V pondelok (1. 6.) o 19.00 h privolali hasičov k požiaru. V čase ich príchodu na miesto udalosti bola šopa za domom celá v plameňoch a oheň sa ďalej šíril po drevenej konštrukcii strechy domu. Informoval o tom TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Tomáš Bílik.

Ako uviedol, podľa informácií majiteľa objektu bolo podozrenie, že sa v budove nachádza osoba. Vzhľadom na stupeň rozhorenia požiaru nebolo možné do priestorov budovy okamžite vstúpiť. „Likvidácia požiaru bola primárne zameraná na jeho utlmenie v priestoroch, kde sa mala nachádzať osoba a jej následnú záchranu. Súbežne hasiči vykonávali likvidačné práce s cieľom zabrániť šíreniu požiaru po strešnej konštrukcii,“ priblížil Bílik s tým, že hasiči postupne odkrývali strešnú krytinu a skryté ohniská požiaru. „Po utlmení požiaru v priestoroch šopy hasiči osobu hľadali, ale v troskách našli už len jej pozostatky. Privolaný lekár konštatoval exitus,“ konštatoval.

Hovorca dodal, že na mieste udalosti zasahovalo desať hasičov z Galanty a Serede s piatimi kusmi hasičskej techniky. „Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Škodu na majetku predbežne stanovili na 10.000 eur.