Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Import

Kampaň Zachráňme život

V týždni od 19. do 25. marca mohli občania Slovenska vzdať úctu ľudskému životu. Týždeň vyvrcholil 25. marca, ktorý je Dňom zápasu za ľudské práva je aj Dňom počatého dieťaťa.

Ružomberok  27. marca (TASR) - V týždni od 19. do 25. marca mohol každý občan Slovenskej republiky (SR) vzdať úctu ľudskému životu. Stačilo v tieto dni nosiť bielu stužku na odeve, ktorá symbolizuje detskú nevinnosť a bezbrannosť.

Kampaň organizovalo občianske združenie Fórum života, ktorého cieľom je šíriť úctu ku každému dieťaťu od počatia a presadiť zmenu v zákone SR, ktorá by mala úplne zastaviť umelé potraty. Do kampane sa zapojili stovky dobrovoľníkov, ktorí vo viac ako dvadsiatich mestách rozdávali biele stužky a propagačné materiály. Týždeň vyvrcholil 25. marca, ktorý je na Slovensku vyhlásený ako pamätný Deň zápasu za ľudské práva. Od roku 2005 je zároveň aj Dňom počatého dieťaťa. Pri tejto príležitosti sa v dvoch slovenských mestách, Bratislave a Košiciach, uskutočnil Pochod za život, ktorého heslo je Nechať žiť je správna voľba!        

Kampaň podporila aj Katolícka univerzita v Ružomberku, ktorá si uctila nenarodené deti prostredníctvom modlitby svätého ruženca a krížovou cestou. Vo večerných hodinách si študenti mohli pozrieť film o sv. Gianne Berettovej-Mollovej - Láska je voľba. Ako uviedol otec Jozef Žvanda, takúto vec treba podporiť, pretože ľudský život je nenahraditeľný a má nesmiernu hodnotu. ,,Pripla som si bielu stužku, pretože som proti potratom,“ uviedla Lucia Beňová, študentka Filozofickej fakulty.

Občianske združenie Fórum života vzniklo v roku 2001 a združuje štyridsaťtri mimovládnych organizácií z celého Slovenska, tento rok organizovalo už dvanásty ročník kampane Dňa počatého dieťaťa.

Lea Heilová, 21 rokov, Katolícka univerzita Ružomberok