Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Import

Kandidát na primátora v Prešove Ernst vyzval ostatných na spoluprácu

Erb mesta Prešov Foto: Heraldický register

So svojim memorandom už oslovil niekoľkých kandidátov, no žiaden z nich sa zatiaľ pod neho nepodpísal, ani sa k nemu nevyjadril.

Prešov 7. novembra (TASR) – Kandidát na primátora mesta Prešov Alexander Ernst vyzval všetkých ostatných kandidátov na podpísanie memoranda o vzájomnom porozumení a budúcej spolupráci, aby nastolili v meste zmenu.

„Túto iniciatívu som vyvinul kvôli tomu, lebo mám záujem na tom, aby v tomto meste fakt nastala zmena a som pripravený na rokovanie. Tu nejde o to, že to hrám na seba, ide o dohodu. Dohodu s kandidátmi, ktorí sú relevantní vo voľbách, a o ktorých si myslím, že by bolo dobré, aby voliči vedeli, že chcú podporiť zmenu,“ povedal dnes A. Ernst.

Ako priznal, s týmto memorandom už oslovil niekoľkých kandidátov, no žiaden z nich sa zatiaľ pod neho nepodpísal, ani sa k nemu nevyjadril.

Ernst hovorí, že mu nejde o to, aby sa spojili všetci pre neho, ale pre niekoho, kto by dokázal poraziť súčasného primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho.

Cieľom tohto memoranda je podporovať najsilnejšieho lídra, ktorý sa k tejto iniciatíve pridá, ako nositeľa spoločných hodnôt a myšlienky spolupráce na novom smerovaní mesta, spolupracovať a podieľať sa na úspechu vo voľbách 15. novembra 2014 prostredníctvom šírenia myšlienky tohto memoranda a deklarácie jeho cieľa – spoločne vniesť do vedenia Prešova novú vlnu poriadku, slušnosti a odbornosti, ktoré mu prináležia.