Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

Katolícke dni v nemeckom Mannheime

Foto: Iveta Mrvová

V nemeckom Mannheime sa v dňoch 16. až 20. mája konali podujatia, ktoré zjednotili a sústredili nemeckých katolíkov na jednom mieste. Katolícke dni sa slávia každé štyri roky.

Ružomberok 25. mája (TASR) - Odvážiť sa k novému začiatku - heslo 98. ročníka nemeckých Katolíckych dní privítalo státisíce veriacich z Nemecka počas piatich dní v nemeckom Mannheime. V dňoch 16. až 20. mája sa konali v tomto nemeckom meste podujatia, ktoré zjednotili a sústredili nemeckých katolíkov na jednom mieste. Katolícke dni sa slávia každé štyri roky a býva dobrým zvykom, že okolité európske krajiny posielajú na toto stretnutie svoje delegácie.
Aj študenti Gymnázia sv. Andreja z Ružomberka s vyučujúcimi Janou Sekanovou, Máriou Mahútovou a Ivanou Štiptovou sa už tradične tohto podujatia mohli zúčastniť. V jubilejnom 20. roku školy sa skupina štyridsiatich študentov hneď v prvý deň zúčastnila otváracej sv. omše, workshopov pre mládež a rockového gospelového koncertu. Na každý deň si žiaci mohli vybrať z množstva podujatí, z ktorých bol zostavený bohatý program: liturgické slávenia, pobožnosti, kultúrne podujatia, koncerty, workshopy, tvorivé dielne, diskusie, prehliadky sakrálnych i svetských stavieb.
Foto: Iveta Mrvová

K organizácii celej akcie riaditeľ Gymnázia sv. Andreja Kamil Nemčík povedal: „Slovenskú delegáciu na podujatie sme zorganizovali v spolupráci s Fórom kresťanských inštitúcií a nemeckí organizátori vyšli našim žiakom v ústrety odpustením ubytovacieho poplatku a voľným vstupom na všetky podujatia, za čo im patrí srdečná vďaka. Býva totiž veľkým darom, ak sa tak významného podujatia môžeme zúčastniť.“

Študenti Gymnázia sv. Andreja z Ružomberka na Katolíckych dňoch v nemeckom Mannheime





Iveta Mrvová, Gymnázium sv. Andreja, Ružomberok