Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Knižná novinka prináša spojenie ľúbostnej poézie a fotografií Tatier

Miroslava Zahradníková Foto: Miroslava Zahradníková

Podľa jej autorky Mirky Zahradníkovej predstavuje harmóniu intímnej ľúbostnej poézie a fotografií Vysokých Tatier. Život je ako počasie, všetko možné vás postretne.

Bratislava 26. apríla (TASR) - V týchto dňoch prichádza na knižný trh novinka pod názvom Dať srdce na tanier. Podľa jej autorky Mirky Zahradníkovej predstavuje harmóniu intímnej ľúbostnej poézie a fotografií Vysokých Tatier. "Život je ako počasie, všetko možné vás postretne...," uvádza v podtitule publikácie, ktorá obsahuje dve zbierky básní. Prvú pod názvom Vyznanie (júl 2012) a druhú pod titulom Pocitovky (november 2012). Ich tvorba znamenala pre autorku návrat do študentských zaľúbených čias.





























Obe zbierky vydala Mirka Zahradníková, ktorá sa písaniu venuje od 13 rokov, vlani na vlastné náklady v nízkom počte. Okrem iného si chcela otestovať názory blízkych aj vzdialených čitateľov na svoju tvorbu. "Keďže ohlasy na moju tvorbu boli veľmi pozitívne, rozhodla som sa ju zverejniť a dať svoje 'city na tanier' aj pre iných," zdôvodnila autorka, ktorá je presvedčená, že medzi nami žije veľmi veľa osamelých ľudí, túžiacich po blízkej duši. "Možno ľudia s podobnými záujmami, ktorí by si vzájomne rozumeli, aj bývajú v rovnakom dome, ale nevedno prečo sa doteraz nestretli," dodáva autorka 33 básní a 43 fotografií. Knižku Dať srdce na tanier vydalo v náklade 1000 kusov vydavateľstvo Rax.
Miroslava Zahradníková
Foto: Miroslava Zahradníková



Miroslava Zahradníková sa narodila v Košiciach. V roku 1978 absolvovala štúdium žurnalistiky na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Ako novinárka, redaktorka, reportérka, fotoreportérka, spravodajkyňa pôsobila v médiách s odlišnou periodicitou a s rôznorodým obsahovým zameraním. V médiách najčastejšie písala reportáže a rozhovory z prostredia kultúrno-osvetovej činnosti, profesionálneho a amatérskeho divadla, populárnej hudby a ochrany životného prostredia.