Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Košičania si od piatka zalistujú v novom večerníku

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Drozd

Večerník sa bude volať košice:dnes. Noviny budú distribuovať v košických stánkoch a trafikách, ako aj cez sieť kolportérov.

Košice 10. septembra (TASR) – Nový košický večerník pod názvom košice:dnes začne vychádzať od piatka 12. septembra. Piatkové vydania novín budú mať rozsah 24 strán, v ostatné pracovné dni budú mať 20 strán.

Denník bude vychádzať v tabloidnom formáte a plnofarebný, tak, aby spĺňal všetky kritéria na moderné lokálne noviny európskeho strihu, informovala spoločnosť Kratky Global: Publishing, ktorá nový titul vydáva. V distribúcii budú noviny v košických stánkoch a trafikách, predávaný bude aj cez sieť kolportérov.

"Náš tím je plný očakávaní, ako zareagujú Košičania. Dúfame, že košice:dnes prinesú do nášho mesta celkom nový vietor v podobe moderného večerníka s informáciami, ktoré sú dôležité, zaujímavé a užitočné pre všetkých Košičanov," povedal šéfredaktor novín Dušan Karolyi.

K členom vedenia redakcie patria aj novinári Mikuláš Jesenský či Ladislav Kerekeš. V piatok 12. septembra bude zároveň spustený internetový portál www.kosicednes.sk.

"Našim zámerom je postaviť moderný večerník na lokálpatriotickom základe, ktorý bude integrovať, nie rozdeľovať košickú spoločnosť a prinášať kvalitné aktuálne informácie zo života jeho čitateľov. Práve takýto formát tlačového média má podľa našich analýz v Košiciach potenciál na úspech," uviedla predsedníčka predstavenstva vydavateľstva Alexandra Mihók-Kvietková.

V Košiciach tak pribudne ďalší denník k dosiaľ vydávaným novinám Korzár. V minulosti v meste už vychádzal večerník, a to pod názvom Košický večer.