Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Košická La Rambla sa opäť vydarila

Foto: Romana Valenčáková/TASR

V utorok 2. októbra sa La Rambla, známa barcelonská ulica umelcov, presťahovala na pár hodín na Hlavnú ulicu v Košiciach.



Košice 4. októbra (TASR) - Študenti španielskeho bilingválneho Gymnázia Park mládeže 5 v Košiciach vytvorili atmosféru ako v samotnej Barcelone. Žiaci nešetrili svojou predstavivosťou a niektoré ich kostýmy priam vyrážali dych. Stretnúť anjelov, upírov, kadejaké strašidlá či rozprávkové bytosti na jednom mieste, to sa nepodarí len tak hocikedy. Stačilo sa prejsť ulicou a už sa na vás usmievala Kleopatra, vítali vás indiáni, zdravili námorníci a lákali gejše. Deti zabávali klauni a študenti rozdávali sladkosti.

Bol to deň plný zábavy. Košickú Hlavnú ulicu už po siedmykrát študenti zmenili na rušnú ulicu umelcov, tak ako to je v Barcelone. Zabávali ľudí prechádzajúcich okolo, až 550 „živých sôch“ spríjemnilo deň nielen okoloidúcim, ale aj hosťom.

Foto: Romana Valenčáková/TASR


Obzrieť si masky prišla aj jej excelencia, Veľvyslankyňa Kubánskej republiky na Slovensku Loipa Sánchez Lorenzo. Svojou návštevou poctili La Ramblu aj viceprimátor mesta Košice Ján Jakubov a PhDr. Anna Racková, prednostka Krajského školského úradu v Košiciach.

Košická La Rambla je nosnou akciou Dní španielskej kultúry a tento nápad vznikol vďaka riaditeľke gymnázia Park mládeže - RNDr. Alene Bobákovej. Tento rok príjemnú atmosféru Španielska dotvorilo aj pekné počasie, ale hlavne program plný tanca, hudby a spevu, o ktorý sa postarali študenti gymnázia. Dni španielskej kultúry sa ešte zďaleka nekončia.
Informácie o týchto dňoch nájdete na stránke Gymnázium, Park mládeže 5, Košice.




Romana Valenčáková, Prešovská univerzita Prešov